Πέντε συνηθισμένοι ερεθισμοί του δέρματος, πού οφείλονται και πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Σύμφωνα με μελέτες, το 20% του πληθυσμού γεννιέται με ευαίσθητο δέρμα όμως, η πλειονότητα εμφανίζει συχνά ερεθισμούς. Καθημερινά χτυπήματα, τριβή με τα ρούχα, χρήση προϊόντων που δεν είναι φιλικά προς το δέρμα, αλλαγή του καιρού, μολύνσεις. Αυτοί οι εξωτερικοί, επιθετικοί παράγοντες αλλοιώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό και προκαλούν φλεγμονή.

Αυτή η φλεγμονή εκδηλώνεται με την εμφάνιση ερυθρότητας, ξηρότητας, «σκασίματος» του δέρματος, και αυτά τα συμπτώματα με τη σειρά τους, προκαλούν αίσθηση τραβήγματος, πόνο και πολύ συχνά κνησμό. Πού οφείλονται όμως αυτοί οι δερματικοί ερεθισμοί; Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά και συχνά, μπορεί να πρόκειται για έναν συνδυασμό αιτιών. Τα συχνότερα όμως είναι πέντε και είναι καλό να τα γνωρίζουμε, ώστε να ξέρουμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε.

c1.jpg

Τα μικροχτυπήματα και οι εκδορές

Πολλές φορές χτυπάμε χωρίς να το καταλάβουμε και χωρίς να μπορούμε να θυμηθούμε πώς ξαφνικά εμφανίστηκε μία μελανιά, μία γρατζουνιά ή ένα ερεθισμένο σημείο στο σώμα μας. Αυτά τα μικροχτυπήματα, όσο αθώα και αν είναι, μπορεί να προκαλέσουν με τη σειρά τους μικροφλεγμονές στο δέρμα -καθώς αποδιοργανώνεται ο επιδερμιδικός φραγμός- οι οποίες μπορεί να χρειαστούν καιρό για να επουλωθούν.

Οι ερεθισμοί από απορρυπαντικά

Για την καθαριότητα του σπιτιού και των ρούχων μας, χρησιμοποιούμε -όπως είναι φυσικό- απορρυπαντικά. Ωστόσο, ενώ οι εταιρείες φροντίζουν να δημιουργούν προϊόντα που είναι σχετικά φιλικά προς το δέρμα, αυτά τα απορρυπαντικά αποδιοργανώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό και έτσι, δημιουργούνται ερεθισμοί.

c2.jpg

Η αλλαγή του καιρού

Ο καιρός, το περιβάλλον γενικότερα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας του δέρματός μας. Με τις αλλαγές στη θερμοκρασία, ο επιδερμιδικός φραγμός απορρυθμίζεται, αποδυναμώνεται και έτσι, το δέρμα μας μπορεί να παρουσιάσει φλεγμονή και ερεθισμούς.

Η καθημερινή τριβή

Το δέρμα μας, είναι η πρώτη άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στο περιβάλλον και έρχεται καθημερινά σε τριβή με πολλά υλικά. Από τα ρούχα και τα σεντόνια, μέχρι την πάνα στα μωρά και το υλικό του γραφείου στους ενήλικες. Αυτή η τριβή προκαλεί ερεθισμούς και φλεγμονές στο δέρμα, που βλάπτουν τον επιδερμιδικό φραγμό, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

c3.jpg

Η χρήση ορισμένων καλλυντικών

Η χρήση λάθος προϊόντων περιποίησης για το δέρμα, μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, ερεθισμούς και μία σειρά από δερματικά προβλήματα, άλλοτε επίμονα και άλλοτε πολύ παροδικά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιδερμιδικός φραγμός δεν λαμβάνει αυτό που χρειάζεται από τα προϊόντα και αποδιοργανώνεται.

Όλα τα παραπάνω αίτια που αναφέραμε, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Τον επιδερμιδικό φραγμό. Ενισχύοντας, λοιπόν, τη λειτουργία του και θωρακίζοντάς τον, βοηθάμε το δέρμα να ανακουφιστεί και το προστατεύουμε από περαιτέρω ερεθισμούς. Επάνω σε αυτό βασίστηκε και η La Roche-Posay, για τη δημιουργία του νέου CICAPLAST BAUME B5+.

c4.jpg

Πρόκειται για τη βελτιωμένη και εμπλουτισμένη με επιπλέον συστατικά, εκδοχή του κλασικά αγαπημένου βάλσαμου, που δύναται να ανακουφίσει το δέρμα ως και από 14 διαφορετικές ενδείξεις. Η τεχνολογία του είναι βασισμένη στον πιο πολύπλοκο, αλλά και πιο σημαντικό μηχανισμό του δέρματός μας, το μικροβίωμα. Τα χιλιάδες διαφορετικά βακτήρια που ζουν και συνεργάζονται με το δέρμα μας, ευθύνονται για την καλή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και κατά συνέπεια, για την υγεία του δέρματος.

c5.jpg

Πιο απλά, όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το μικροβίωμα του δέρματος αποτελείται από 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων. Ωστόσο, όταν προκύπτει τραυματισμός ή ερεθισμός, αυτή η ισορροπία βάλλεται και έτσι, αποδυναμώνεται ο επιδερμιδικός φραγμός. Το αποτέλεσμα είναι κνησμός, κοκκινίλες, ξηρότητα, αίσθηση τραβήγματος ή καψίματος. Στόχος του νέου CICAPLAST BAUME B5+ είναι η επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, έτσι ώστε να μειωθεί η φλεγμονή, να επουλωθεί ο ερεθισμός ή το τραύμα και να ανακουφιστούν τα συμπτώματα.

c6.jpg

Καθώς, λοιπόν, το νέο CICAPLAST BAUME B5+ στοχεύει στην εξυγίανση του δέρματος, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση μιας πολύ μεγάλης γκάμας ενδείξεων:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΙ

  1. Σε εγκαύματα / ηλιακά εγκαύματα
  2. Σε μικροτραυματισμούς
  3. Σε τσιμπήματα
  4. Σε ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας
  5. Σε πτυχώσεις του δέρματος των μωρών που μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμούς & κοκκινίλες
  6. Σε περιοχές που παρουσιάζουν ξηρότητα
  7. Σε μικρό ρωγμές του δέρματος
  8. Ουλές ακμής
  9. Μετά από έρπη

ΜΕΤΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ

  1. Μετά από laser
  2. Mετά από peeling
  3. Για μασαζ μετά από αφαίρεση ραμμάτων

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

  1. Σε ερεθισμένο δέρμα λόγω χημειοθεραπείας
  2. Σε ερεθισμένο δέρμα λόγω ακτινοθεραπείας

Η νέα, βελτιωμένη του σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β5 (γνωστή και ως πανθενόλη), η οποία ενυδατώνει αποτελεσματικά και προωθεί τη σωστή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, ενώ παράλληλα καταπραΰνει τους ερεθισμούς και ενισχύει την επούλωση των τραυμάτων.

c7.jpg

Η νέα σύνθεση περιλαμβάνει και το συστατικό Madecassoside. Πρόκειται για ένα εκχύλισμα του φυτού Centella asiatica, το οποίο ρυθμίζει τις φλεγμονές που προκαλούνται από τα τραύματα και τους ερεθισμούς, ενισχύει την ανανέωση των κερατινοκυττάρων, τονώνει την αναδόμηση του δέρματος και αποτρέπει την προσκόλληση βακτηρίων στο δέρμα.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα multi-purpose βάλσαμο, που δεν πρέπει να λείπει από κάποιο σπίτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα της επιδερμίδας ενήλικων και ανήλικων, από 0-99 ετών, για γρατζουνιές, αλλά και για σοβαρότερες περιπτώσεις, όπου το δέρμα έχει ανάγκη από ανάπλαση και ανακούφιση. Μπορείτε να το αναζητήσετε στο κοντινότερο φαρμακείο και να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ενάντια στους κοινούς ή και μη κοινούς ερεθισμούς.