4 συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής

Είναι πιο συχνή σε γυναίκες και άτομα με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. Τα σημάδια της ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν ερυθρότητα (κόκκινα σημάδια) στη μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι, το λαιμό που έρχεται και φεύγει, και αίσθημα καύσου ή τσούξιμο όταν χρησιμοποιείτε νερό ή προϊόντα περιποίησης.

Μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος φιλική προς τη ροδόχρου ακμή μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να αισθάνεται πιο άνετα, να μειώσει τις εξάρσεις της και να βελτιώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας που ακολουθείτε. Ας δούμε τις σημαντικότερες συμβουλές των ειδικών:

1. Καθαρίστε απαλά το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός όταν ξυπνάτε και πριν πάτε για ύπνο βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και της βρωμιάς που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Για να καθαρίσετε χωρίς να ερεθίσετε περαιτέρω το δέρμα σας, οι δερματολόγοι συνιστούν:

  • Επιλέξτε ένα ήπιο, κατάλληλο για ροδόχρους ακμή καθαριστικό (όχι σαπούνι).
  • Εφαρμόστε το καθαριστικό απαλά με τα δάχτυλά σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
  • Ξεπλύνετε το καθαριστικό με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σας. Πρέπει ν’ αφαιρέσετε καλά το καθαριστικό γιατί αν λίγο από αυτό παραμείνει στο δέρμα σας, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
  • Ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.

2. Ενυδατώστε κάθε μέρα

Η ενυδάτωση παγιδεύει την υγρασία στην επιδερμίδα σας. Αυτό μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό και να κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται πιο άνετα. Μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τη ροδόχρου ακμή ή μια κρέμα αποκατάστασης φραγμών μπορεί να βελτιώσει τ’ αποτελέσματα της θεραπείας που εφαρμόζετε.

Για δέρμα με τάση για ροδόχρου ακμή, για το ευαίσθητο και το ευάλωτο δέρμα, η ιδανική ενυδατική κρέμα, είναι η Toleriane Rosaliac AR Concentrate της La Roche Posay, γιατί:

  • Μειώνει τα κόκκινα σημάδια, την αίσθηση καύσου και την έλλειψη άνεσης του δέρματος.
  • Μειώνει την αίσθηση πόνου και την αντιδραστικότητα του δέρματος.
  • Μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης της ερυθρότητας.
  • Δρα στην ομαλή λειτουργία του μικροβιώματος.
  • Έχει ελαφριά υφή για ν’ απορροφάται γρήγορα.
  • Είναι δερματολογικά ελεγμένη, απαλή για το δέρμα, χωρίς άρωμα και δεν προκαλεί ατέλειες.
laroche.jpg

Μετά από 4 εβδομάδες χρήσης, μειώνεται η αίσθηση τσιμπήματος στο δέρμα σας κατά 72%, η συχνότητα εμφάνισης ερυθρότητας κατά 54% ενώ μετά από 35 ημέρες θα παρατηρήσετε μείωση στην ξηρότητα της επιδερμίδας σας κατά 68%.

3. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο όλο το χρόνο.

Για να μειωθούν οι εξάρσεις της ροδόχρου ακμής που προκαλούνται από τον ήλιο, οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακού. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, εφαρμόστε ένα αντηλιακό στο πρόσωπό σας κάθε μέρα- ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα Toleriane Rosaliac AR SPF30 της La Roche-Posay που σας προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της Toleriane Rosaliac AR Concentrate αλλά επιπλέον προστατεύει και από τις ακτίνες UVA & UVB που πυροδοτούν τη ροδόχρου ακμή.

4. Επιλέξτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης δέρματος

Όταν νοσείτε από ροδόχρους ακμή, πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και καλλυντικά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά, τα κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα προϊόντα περιποίησης προσώπου και μακιγιάζ.