5 αιτίες για εύθραυστα μαλλιά

Τα εύθραυστα μαλλιά μπορεί να συμβούν σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, δεν κάνουν διακρίσεις όσον αφορά τη φυλή, την ηλικία ή το φύλο. Μπορείτε να το καταλάβετε ότι έχετε εύθραυστα μαλλιά, αν παρατηρήσετε:

  • Ξεφτισμένες και σχισμένες άκρες
  • Συχνά και δύσκολα μπερδέματα
  • Ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά
  • Μπούκλες επιρρεπής στο φριζάρισμα
  • Αραίωση μαλλιών
  • Αισθητή απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής
  • Έντονο σπάσιμο μαλλιών στην περιοχή του στέμματος

Ας δούμε, τις σοβαρότερες αιτίες που προκαλούν την πτώση ή το σπάσιμο των μαλλιών, και πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:

Χημική βλάβη

Οι συχνές χημικές θεραπείες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας γιατί καταστρέφουν την επιδερμίδα των μαλλιών σας και καθιστούν πολύ δύσκολη την επανόρθωσή τους. Επίσης, η συγκέντρωση των μεταλλικών στοιχείων στο εσωτερικό των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και να επηρεάσει αρνητικά το χρωματικό αποτέλεσμα στις υπηρεσίες βαφής, balayage και ξανοίγματος.

Στις περιπτώσεις αυτές, ο καλύτερος τρόπος για να αποκαταστήσετε τα μαλλιά σας είναι να τους δώσετε τη σωστή φροντίδα και το χρόνο να γίνουν ξανά υγιή και δυνατά με τη θεραπεία βαθιάς περιποίησης Metal Detox της LOréal Professionnel. Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση επαναφέρει τη λάμψη στα μαλλιά σας και προωθεί την ανάπτυξη νέων υγιών μαλλιών. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του πρωτοκόλλου Metal Detox (σαμπουάν, κρέμα προστασίας, μάσκα, λάδι), τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά, μειώνεται το σπάσιμο της τρίχας κατά 97% με μια μόλις χρήση, ενώ το χρώμα τους παραμένει 100% αξιόπιστο και με διάρκεια.

Ζημιά από θερμότητα

Τα πιστολάκια μαλλιών, τα ισιωτικά μαλλιών ή τα εργαλεία για μπούκλες στεγνώνουν υπερβολικά τα μαλλιά σας και καταστρέφουν την τρίχα. Αυτό ισχύει και για τις βλάβες από τον ήλιο. Η ζημιά από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια με τη ζημιά από τη θερμότητα ενός εργαλείου μαλλιών.

Αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά, στον αέρα. Χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα πριν τη χρήση εργαλείων styling και εφαρμόζετε αντηλιακό μαλλιών ειδικά το καλοκαίρι.

Σφιχτά χτενίσματα

Οι σφιχτές αλογοουρές και οι κότσοι που απαιτούν τύλιγμα και στερέωση με σφιχτό δέσιμο μαλλιών ή κλιπς, βλάπτουν τα μαλλιά σας.

Αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα κάτω ή γύρω από το πρόσωπό σας ή χτενίζετέ τα χωρίς να τα πιάνετε σφιχτά.

Πιτυρίδα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πιτυρίδα δεν προκαλεί άμεσα τριχόπτωση. Ωστόσο όμως, η φαγούρα που δημιουργεί μπορεί να οδηγήσει σε ξύσιμο, το οποίο μπορεί να τραυματίσει τους θύλακες των μαλλιών σας, και να οδηγήσει σε απώλεια ή σπάσιμο των μαλλιών σας.

Αν έχετε πιτυρίδα, για να αποφύγετε τα μαλλιά που σπάνε, χρησιμοποιείτε σαμπουάν για πιτυρίδα κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας.

Προβλήματα υγείας

Ορισμένες καταστάσεις υγείας μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο των μαλλιών π.χ. όσοι πάσχουν από υποθυρεοειδισμό μπορεί να εμφανίσουν ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά ή απώλεια μαλλιών. Ορισμένες διατροφικές διαταραχές προξενούν τριχόπτωση και ζημιά στα μαλλιά. Το άγχος μπορεί επίσης, να δημιουργήσει εύθραυστα μαλλιά.

Επισκεφτείτε το γιατρό σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια ασθένεια που αφυδατώνει τα μαλλιά σας. Ακολουθείτε μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και προσπαθήστε να ελέγχετε το άγχος σας με αρκετό ύπνο, διαλογισμό και γυμναστική.