ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πονοκέφαλος οργασμού: Ναι, υπάρχει και προτιμά τους άνδρες

Ανδρική υπόθεση φαίνεται ότι είναι περισσότερο ο πονοκέφαλος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του οργασμού ή μετά τον οργασμό. Σε κάθε 3 άνδρες που εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα, αντιστοιχεί μία γυναίκα.

Πονοκέφαλος οργασμού: Ναι, υπάρχει και προτιμά τους άνδρες

Η συχνότητα της πάθησης δεν είναι και μικρή, καθώς 1 στα 100 άτομα θα παρουσιάσει πονοκέφαλο οργασμού σε κάποια φάση της ζωής του, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Munster.

Η ηλικία έναρξης κατά μέσο όρο είναι γύρω στα 40. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν τα πρώτα επεισόδια όταν είναι μεταξύ 20 και 24 ετών ή μεταξύ 35 και 44 ετών.

Ο πονοκέφαλος αυτός αρχίζει αργά και σταδαικά αυξάνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Σε ένα σημαντικό ποσοστό αρχίζει ξαφνικά και είναι έντονος ενώ η έναρξή του τοποθετείται μερικά δευτερόλεπτα μετά από τον οργασμό.

Το πρόβλημα όμως μπορεί να συνεχιστεί για ώρες και να εξασθενεί σιγά σιγά. Μπορεί μάλιστα να παραμείνει ακόμα και για μέρες αλλά χωρίς έντονες ενοχλήσεις.

Οι ειδικοί συστήνουν αποχή από οποιαδήποτε νέα σεξουαλική δράση μέχρι να υποχωρήσει εντελώς ο πονοκέφαλος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να εμφανιστεί ξανά.

Όσοι υποφέρουν συχνά απο πονοκεφάλους και ημικρανίες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Οι Γερμανοί ερευνητές που μελέτησαν το θέμα σε 51 ασθενείς διαπίστωσαν οτι ο πονοκέφαλος οργασμού μειώνεται σε σημαντικό βαθμό ή και υποχωρεί όταν το άτομο που προσβάλλεται έχει παθητικό ρόλο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η αντιμετώπιση της κατάστασης γίνεται με παυσίπονα, ενω στην πρόληψη των πονοκεφάλων βοηθά γενικά η κατανάλωση νερού για να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός.

Όσοι έχουν εμφανίσει αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους για να αποκλειστεί οποιαδήποτε πάθηση που μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος. Άλλωστε και γι' αυτή τη μορφή του πονοκεφάλου, τα αίτια είναι σχεδόν άγνωστα.