ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός μύθος καταρρίπτεται!

Πολλοί πιστεύουν ότι τα χέρια και οι πατούσες του άνδρα είναι στοιχεία ενδεικτικά ενός άλλου... μεγέθους. Υπάρχουν όμως επιστημονικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τις επίμονες φήμες;

Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός μύθος καταρρίπτεται!

Παραδόξως, υπάρχει κάποια επιστημονική βάση στη σχέση μεγάλης πατούσας και μεγάλου πέους.

Ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το επονομαζόμενο γονίδιο Hox, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δαχτύλων στα χέρια και τα πόδια, αλλά και στην ανάπτυξη του πέους και της κλειτορίδας στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Εάν λοιπόν το ίδιο γονίδιο καθορίζει πόσο μεγαλώνουν τα δάχτυλα και το ανδρικό μόριο, μπορεί να καθορίσει αν όλα θα είναι μεγάλα ή μικρά;

Δυστυχώς, αυτή η θεωρητική διαπίστωση δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά και στην οποία συμμετείχαν 63 άνδρες έδειξε ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μικρή συσχέτιση ανάμεσα στο μήκος του πέους και το νούμερο του παπουτσιού. Το ίδιο ίσχυε και για το μέγεθος του πέους και το ύψος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές δε μέτρησαν οι ίδιοι το μέγεθος της πατούσας αλλά οι συμμετέχοντες δήλωσαν τι νούμερο παπούτσι φορούν.

Μία ακόμη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 104 άνδρες δεν έδειξε να υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο νούμερο του παπουτσιού και το μέγεθος του πέους.

Τα δεδομένα είναι λοιπόν λιγοστά και ασαφή, σε καμία περίπτωση όμως δεν υποδεικνύουν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στα δύο μεγέθη.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλα χέρια, μεγάλο...; - Οι επιστήμονες απαντούν
Το φυσιολογικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία και η μικροφαλλία (πίνακας)
Επτά πολύ περίεργες "αντιδράσεις" του ανδρικού μορίου