ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Και όμως, ένα χάπι μπορεί να αλλάξει τις προτιμήσεις των γυναικών στους άνδρες

Αν ανήκετε σε εκείνους που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό των γυναικών που προτιμούν λιγότερο "αρρενωπούς" άνδρες, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Psychoneuroendocrinology.

Και όμως, ένα χάπι μπορεί να αλλάξει τις προτιμήσεις των γυναικών στους άνδρες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση ίσως βρίσκεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει απενεχοποιηθεί -και έχει γίνει και σαφώς πιο ασφαλής- η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών από τις γυναίκες.

Η σχετική έρευνα συνέκρινε τις ερωτικές προτιμήσεις γυναικών ηλικίας 18 έως 24 ετών που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια με τις προτιμήσεις γυναικών που δεν έπαιρναν. Οι ερευνητές έδειξαν στις γυναίκες εικόνες προσώπων νεαρών αντρών και γυναικών, στις οποίες μπορούσαν να επέμβουν τεχνητά (μέσωψ ηλεκτρονικού υπολογιστή) για να κάνουν τα πρόσωπα να φαίνονται περισσότερο ή λιγότερο αρρενωπά (με βάση χαρακτηριστικά του προσώπου όπως τα ζυγωματικά, το ύψος και το πλάτος της γνάθου κ.α.).

Στην συνέχεια είπαν στις συμμετέχουσες να μεταβάλλουν (επεμβαίνοντας τεχνικά στην φωτογραφία) τα πρόσωπα ανδρών, έτσι ώστε τα πρόσωπα των αντρών να είναι πιο ελκυστικά σε εκείνες σε περίπτωση που επέλεγαν σύντροφο είτε για μια σύντομη είτε για μια μακροχρόνια σχέση, αλλά και να αλλάξουν τα πρόσωπα των γυναικών, ώστε να είναι "απλώς πιο ελκυστικά".

Οι συμμετέχουσες εξετάστηκαν δύο φορές, μία φορά όταν καμία δεν έπαιρνε το αντισυλληπτικό χάπι και μια δεύτερη φορά, τρεις μήνες αργότερα, όταν μερικές από αυτές άρχισαν να χρησιμοποιούν το χάπι. Οι ίδιες οι γυναίκες αποφάσισαν αν θα ενταχθούν στην ομάδα που έπαιρνε τα αντισυλληπτικά χάπια ή όχι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι γυναίκες έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια, έδειχναν προτίμηση σε αντρικά πρόσωπα με λιγότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά (μικρότερο σαγόνι, πιο στρογγυλεμένο πρόσωπο κ.α.) σε σύγκριση με τις προτιμήσεις τους κατά την περίοδο που δεν χρησιμοποιούσαν τα χάπια.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε από ποιες ασθένειες προστατεύει ο αυνανισμός άνδρες και γυναίκες

Ανδρικός vs. γυναικείος οργασμός: Εσείς ξέρετε τις διαφορές;

Πόσο «αντέχει» ο κάθε λαός στο σεξ (χάρτης)

Απιστία: Πώς θα καταλάβετε ότι... πλησιάζει!