ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Απιστία: Πώς θα καταλάβετε ότι… πλησιάζει!

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior αποκαλύπτει ποια είναι η ένδειξη που θα μας «προειδοποιήσει» για τα πιθανά μελλοντικά παραστρατήματα του συντρόφου ή της συντρόφου μας.

Απιστία: Πώς θα καταλάβετε ότι… πλησιάζει!

Αναλύοντας δεδομένα που αφορούσαν σε 123 ζευγάρια, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τον... κίνδυνο απιστίας!

Δηλώνουν πως ένα άτομο είναι πιο πιθανό να απατήσει το έτερόν του ήμισυ εάν είναι σεξουαλικός ναρκισσιστής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανταποκρίνεται σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: σεξουαλική εκμετάλλευση, σεξουαλική κυριαρχία, έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης-κατανόησης και αίσθημα μεγαλείου ως προς τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις ανά έξι μήνες, κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του γάμου τους. Μεταξύ άλλων, οι ερωτήσεις αφορούσαν στις διάφορες πτυχές του σεξουαλικού ναρκισσισμού και την απιστία.

Οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι όσο πιο έντονες είναι οι τάσεις σεξουαλικού ναρκισσισμού τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες απιστίας.

Πώς εκδηλώνεται κάθε συστατικό του σεξουαλικού ναρκισσισμού

Σεξουαλική εκμετάλλευση: «Μπορώ εύκολα να πείσω τον/την σύντροφό μου να κάνει αυτό που θέλω στο κρεβάτι.»

Σεξουαλική κυριαρχία: «Θεωρώ ότι το αξίζω να κάνω σεξ όποτε το θέλω.»

Έλλειψη σεξουαλικής ενσυναίσθησης-κατανόησης: «Δε με αφορά τι νιώθει ο/η σύντροφός μου κατά τη διάρκεια του σεξ.»

Αίσθημα μεγαλείου ως προς τις σεξουαλικές επιδόσεις: «Είμαι δώρο Θεού για το αντίθετο φύλο σε ό,τι αφορά το σεξ.»

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι άνδρες και γυναίκες είναι πιο πιθανό να συγχωρήσουν την απιστία...
Έξι σημάδια ότι θα σε απατήσει (βίντεο)
Πέντε τρόποι που οι άνδρες «απατούν» διακριτικά