ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δείτε ποιο είναι το τέλειο στήθος!

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον και η Σκάρλετ Γιόχάνσον έχουν το «επιστημονικά τέλειο» στήθος, σύμφωνα με ένα μαθηματικό τύπο που καθορίζει τις ιδανικές αναλογίες του γυναικείου μαστού.

Δείτε ποιο είναι το τέλειο στήθος!

Ο πλαστικός χειρουργός Patrick Malluci από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου υποστηρίζει πως η αναλογία του επάνω και του κάτω μισού του μαστού είναι το μυστικό για τέλειο μπούστο.

Η σχετική μελέτη που πραγματοποίησε αναφέρει πως η θηλή πρέπει να είναι «στρατηγικά τοποθετημένη» ώστε να χωρίζει το μαστό σε αναλογία 45:55, με το κάτω μισό του μαστού να είναι ελαφρώς πιο πλούσιο. Επίσης, η θηλή πρέπει να «κοιτάζει» προς τα επάνω σε γωνία 20 μοιρών.

Προκειμένου να υποστηρίξει τη θεωρία του, ο Malluci ζήτησε από 1.300 ανθρώπους να επιλέξουν το τέλειο στήθος μεταξύ τεσσάρων τύπων που αντιστοιχούσαν σε διαφορετικές αναλογίες.

Το συντριπτικό 87% των εθελοντών επέλεξε την αναλογία 45:55.

graph

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, ο Malluci υποστηρίζει πως οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την αυξητική στήθους προκειμένου να πετύχουν ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα που θα τις κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικές. Ωστόσο, τονίζει πως το στρογγυλό στήθος δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά πρότυπα ομορφιάς κι έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό.

Ο Δρ Malluci επινόησε το μαθηματικό τύπο το 2007 και έκτοτε υποστηρίζει ένθερμα την εφαρμογή του στο χώρο της Αισθητικής Χειρουργικής στήθους.

Φαίνεται όμως πως αυτή η «χρυσή αναλογία» δεν είναι κάτι το καινούριο, καθώς εντοπίζεται σε κλασικά έργα της Αρχαιότητας και της Αναγέννησης.

ancientstatue

Διαβάστε επίσης:

Οι 3 τροφές που διατηρούν στητό το στήθος
Τα δύο τραγικά λάθη στη διατροφή που μικραίνουν το στήθος
Τι αποκαλύπτουν οι προτιμήσεις των ανδρών για το μεγάλο στήθος...