ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Λιπαντικό & Sex: Πόσο διευκολύνει τον γυναικείο οργασμό

Σίγουρα γνωρίζετε την ύπαρξη λιπαντικών που ενδείκνυνται για χρήση κατά τη σεξουαλική επαφή. Κατά πόσο, όμως, κάνουν το σεξ πιο ευχάριστο και διευκολύνουν τον γυναικείο οργασμό;

Λιπαντικό & Sex: Πόσο διευκολύνει τον γυναικείο οργασμό

Τις απαντήσεις δίνει μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Κέντρο για την Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας, του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με τους σεξολόγους, για κάθε γυναίκα τα πράγματα, όσον αφορά την λίπανση, είναι πολύ διαφορετικά, ενώ το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα κολπικής ξηρότητας.

Επίσης, παράγοντες όπως το στρες, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι αδιάγνωστες μολύνσεις, ο θηλασμός και μερικά αντισταμινικά και αντικαταθλιπτικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λίπανση του κόλπου.

«Η λίπανση είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας ειδοποιήσει ότι είστε σε λειτουργία», λέει η Mary Jane Minkin, κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale School of Medicine, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να έχουμε επιτυχημένο σεξ χωρίς αυτό.

Μάλιστα, μια διείσδυση χωρίς την απαραίτητη λίπανση μπορεί να αφήσει αρκετό πόνο στις γυναίκες αλλά και να προκαλέσει διάφορες σοβαρές μολύνσεις, εμποδίζοντας την κορύφωση.

Η κλινική σεξολόγος Patti Britton συμβουλεύει πως η χρήση λιπαντικού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επιβεβλημένη και υποστηρίζει ότι, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λίπανσης, είναι καλό να χρησιμοποιείται λιπαντικό, καθώς κάνει το σεξ πιο έντονο και ευχάριστο.

Βέβαια, προειδοποιεί πως οι ποσότητες πρέπει να είναι ελεγχόμενες, καθώς, αν ξεφύγουν, τότε θα υπάρξει το αντίθετο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου επιθυμητό.

Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείται λιπαντικό που έχει ως βάση του το νερό, καθώς είναι ασφαλές για τα προφυλακτικά και ξεπλένεται εύκολα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες της πρόκλησης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης:

Δε θα πιστεύετε γιατί κατασκεύασαν τον πρώτο δονητή!

Δε θυμάστε πότε κάνατε sex τελευταία φορά; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Το τεστ της πρόωρης εκσπερμάτισης - Κάντε το τώρα!