ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Καταστρέφει τις επιδόσεις σας στο sex χωρίς να το γνωρίζετε...

Τις μακροχρόνιες συνέπειες της συστηματικής ενασχόλησης με το πορνό στις σχέσεις των ανδρών καταγράφει νέα μελέτη.

Καταστρέφει τις επιδόσεις σας στο sex χωρίς να το γνωρίζετε...

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, οι άνδρες που βλέπουν πορνό αρκετές φορές την εβδομάδα ή συχνότερα, εξαρτώνται περισσότερο από αυτό για να επιτύχουν και να διατηρήσουν την ερωτική διέγερση στη διάρκεια του σεξ.

Ταυτοχρόνως, όμως, τους κάνει να ανησυχούν για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι και για την εικόνα του σώματός τους, με συνέπεια να απολαμβάνουν ολοένα λιγότερο το σεξ.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από 487 νεαρούς εθελοντές, ηλικίας 18 έως 29 ετών, άλλοι εκ των οποίων έβλεπαν πορνό σποραδικά, άλλοι συστηματικά και άλλοι καθόλου.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», όσο περισσότερη πορνογραφία έβλεπαν οι άντρες, τόσο πιθανότερο ήταν και να ζητούν από την/τον σύντροφό τους συγκεκριμένες πορνογραφικές πράξεις που είχαν δει.

«Η πορνογραφία είναι πολύ περισσότερα από απλή φαντασίωση. Όσα διαδραματίζονται στην οθόνη μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αληθινή ζωή», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρα Άνα Μπρίτζες, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.

Και επισήμανε ότι πολύ συχνά το πορνό εστιάζει σε πράξεις βίας και ταπείνωσης, παραβλέποντας εντελώς το τρυφερό άγγιγμα, τα φιλιά, το γέλιο και την λεκτική επαφή των εμπλεκομένων - και αυτό, μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει στις αληθινές ερωτικές επαφές.

Διαβάστε επίσης:

Σεξ: Απαντήσεις σε τρεις καίριες ερωτήσεις

Πέντε «κόλπα» που θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή