ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση αντρών και γυναικών

Θα περίμενε κανείς οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών να απέχουν πολύ από αυτές των αντρών. Επίσης, όταν μιλάμε για φαντασιώσεις, το μυαλό μας πάει συνήθως σε ακραία σενάρια που δεν ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματική σεξουαλική μας ζωή.

Η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση αντρών και γυναικών

Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine καταρρίπτει τα δύο αυτά παγιωμένα στερεότυπα.

Αρχικά, η συχνότερη φαντασίωση για τους άντρες και τις γυναίκες είναι η ίδια και μάλιστα δεν αφορά σε σεξουαλικές συνευρέσεις υπό περίεργες συνθήκες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άντρες και οι περισσότερες γυναίκες περιγράφουν την κυρίαρχη σεξουαλική τους φαντασίωση ως εξής: «Θέλω να νιώσω ρομαντικά συναισθήματα σε μια σεξουαλική σχέση».

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από τα 1.516 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη και τις 55 διαφορετικές σεξουαλικές φαντασιώσεις που τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν, το συντριπτικό 88% των αντρών δήλωσε πως επιθυμεί κυρίως το ρομαντισμό στο σεξ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν βέβαια μεγαλύτερο, συγκεκριμένα 92%.

Για τις γυναίκες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η τοποθεσία ήταν ο δεύτερος και ο τρίτος (αντίστοιχα) σημαντικότερος παράγοντας σε μια σεξουαλική φαντασίωση. Για τους άντρες, την τριάδα συμπληρώνουν οι φαντασιώσεις για το στοματικό σεξ και τη συνεύρεση με δύο γυναίκες ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης:

Η Τέχνη των ψηφιακών προκαταρκτικών
Η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ για τον άντρα!
Συρρικνώνεται το ανδρικό μόριο τις τελευταίες δεκαετίες: Μύθος ή αλήθεια;