ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα χρήσιμο sex tip για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί

Οι σεξουαλικές επαφές τις ημέρες που έχει η γυναίκα ωορρηξία, η σωστή διατροφή για αυξημένη γονιμότητα και η επιλογή συγκεκριμένων στάσεων στο σεξ είναι μερικές από τις βασικές στρατηγικές που εφαρμόζουν τα ζευγάρια εάν θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσθέσουν σύντομα ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά τους.

Ένα χρήσιμο sex tip για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί

Δύο Βρετανοί βιολόγοι, ο Robin Baker και ο Mark Bellis ανακάλυψαν όμως πως και το timing του γυναικείου οργασμού παίζει σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου.

d8ccaf026acee52221c40ce92fa5bd6b L

Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, όταν η γυναίκα φτάνει σε οργασμό ένα λεπτό πριν έως και 45 λεπτά μετά το σύντροφό της συγκρατεί στον κόλπο της σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος απ' ότι αν δεν καταφέρει να φτάσει στην κορύφωση.

Επίσης, διαπίστωσαν πως οι ισχυροί μυϊκοί σπασμοί που συνοδεύουν τον οργασμό βοηθούν να μετακινηθεί πιο εύκολα το σπέρμα από τον κόλπο στη μήτρα κι έτσι είναι πιο πιθανό να φτάσει ένα σπερματοζωάριο στο ωάριο.

Φυσικά αυτό δεν υποδεικνύει ότι ο οργασμός είναι απαραίτητος για να γονιμοποιηθεί το ωάριο κι έτσι οι γυναίκες δεν πρέπει να αγχώνονται εάν δεν καταφέρνουν κάθε φορά να φτάσουν στην κορύφωση.

Η διαπίστωση των δύο επιστημόνων ενισχύει τη θεωρία ότι ο οργασμός εξυπηρετεί αναπαραγωγικούς σκοπούς και δεν αποτελεί απλώς ένα... ευχάριστο επακόλουθο της σεξουαλικής πράξης!

Διαβάστε επίσης:

Εχθροί της γονιμότητας που δεν πάει το μυαλό σας