ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς ορίζεται η «σοβαρή σχέση»

Ούτε η πολυετής αποκλειστική σχέση, ούτε η συγκατοίκηση, ούτε καν ο γάμος δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα είναι πραγματικά σοβαρή και στηρίζεται σε σταθερές βάσεις.

Πώς ορίζεται η «σοβαρή σχέση»

Το τι θεωρεί κάποιος «σοβαρή σχέση» είναι αρκετά υποκειμενικό: Για κάποιους σημαίνει αποκλειστικότητα στο σεξ, για άλλους συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη και για άλλους επισημοποίηση με ένα γάμο.

Μια νέα βρετανική έρευνα που διεξήχθη από τον οργανισμό Relate.org.uk δείχνει ότι ένας είναι ο κοινός παρονομαστής για να χαρακτηριστεί μια σχέση ως «σοβαρή».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 6.000 Βρετανοί σε μια σειρά από ερωτήσεις περί σχέσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και το πώς πιστεύουν ότι ορίζεται μια «σοβαρή σχέση», οι ανοιχτές συζητήσεις των δύο συντρόφων για τα προβλήματά τους φάνηκε να είναι αυτό που κατ’ εξοχήν χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε σοβαρή σχέση.

Το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως το να μοιράζονται οι δύο σύντροφοι τα προβλήματά τους είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να οριστεί μια σχέση ως «σοβαρή».

Σημειωτέον, η αποκλειστικότητα στη σχέση ήρθε δεύτερη με ποσοστό 44%, ενώ ο γάμος τρίτος με ποσοστό 39! Ακόμη λοιπόν κι αν ένα ζευγάρι έχει παντρευτεί, εάν δεν υπάρχει καλή επικοινωνία και δεν μοιράζονται τα «βάρη» μεταξύ των δύο συντρόφων, υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης της σχέσης.

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο σύντροφός σας θα θέλει να γκρινιάξει για τη δουλειά του ή για κάτι άλλο που τον απασχολεί, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να τον στηρίξετε και να τον βοηθήσετε. Η διαδικασία αυτή θα σας φέρει πιο κοντά και θα θέσει τα θεμέλια για μια πιο ειλικρινή σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες σχέσεις είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε γάμο
Τι «ξενερώνει» τους άντρες και τι τις γυναίκες
Τι δείχνει ο τρόπος που φιλιέστε για τη σχέση σας (εικόνες)