ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Επίπονος οργασμός: Πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται

Ορισμένες γυναίκες εκδηλώνουν επίπονες κράμπες χαμηλά στην κοιλιά κατά τη διάρκεια του οργασμού ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης, αν και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό δεν είναι πάντοτε σαφείς.

Επίπονος οργασμός: Πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται

Επειδή οι μύες του πυελικού εδάφους της γυναίκας συσπώνται κατά τον οργασμό, ο πόνος μπορεί απλώς να είναι αποτέλεσμα μυϊκού σπασμού.

Δεν αποκλείεται όμως ο πόνος να είναι αποτέλεσμα της επίδρασης ορμονών. Μελέτες έχουν υποδείξει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν μικρή δόση οιστρογόνων (κάτω από 20 µg) και τον επίπονο οργασμό. Επίσης, ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν πόνους στην πυελική χώρα κατά τη διάρκεια του σεξ όταν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, καθώς σε αυτό το στάδιο της ζωής η παραγωγή οιστρογόνων είναι μειωμένη.

Η λήψη αντιφλεγμονώδους φαρμάκου πριν το σεξ μπορεί στην περίπτωση αυτή να αποδειχθεί βοηθητική. Η φυσικοθεραπεία είναι επίσης καλή εναλλακτική για ορισμένες γυναίκες.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο πόνος δεν οφείλεται σε κάποια υποκείμενη γυναικολογική πάθηση, όπως κύστη στην ωοθήκη, ενδομητρίωση ή λοίμωξη.

Διαβάστε επίσης:

Όταν το υπερβολικό ανδρικό μέγεθος είναι "ασύμβατο" με τον γυναικείο κόλπο...
Πόνος στο σεξ: 10 τρόποι να τον αντιμετωπίσετε
Οι λόγοι που λένε “OXI” στο σεξ άνδρες και γυναίκες