ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 3 γυναικείες «σεξουαλικές αμαρτίες»

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι κατά γενική ομολογία αρκετά πιο πολύπλοκη από την αντρική, ωστόσο και οι ίδιες οι γυναίκες πολλές φορές κάνουν λάθη που τους κοστίζουν απόλαυση και... οργασμούς!

Οι 3 γυναικείες «σεξουαλικές αμαρτίες»

Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ αποκαλύπτει τρεις συχνές «σεξουαλικές αμαρτίες» των γυναικών και πώς αυτές στοιχίζουν στην ερωτική τους ζωή.

bigstock Seductive Woman In Lingerie On 90109310

1. Η γυναίκα δεν γνωρίζει το ίδιο της το σώμα

Αρκετές γυναίκες φτάνουν για πρώτη φορά σε οργασμό μέσω της αυτοϊκανοποίησης, καθώς, σε αντίθεση με τους άντρες, για τις γυναίκες ο οργασμός αποτελεί πιο περίπλοκη διαδικασία που πρέπει οι ίδιες να «διδάξουν» στον εαυτό τους.

Οι άντρες συχνά δυσκολεύονται να κρύψουν την ερωτική τους διέγερση, ενώ αντίθετα πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να την «ξυπνήσουν».

Τα στατιστικά είναι αμείλικτα: Το 95% των γυναικών που αυτοϊκανοποιούνται καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό. Η Κοξ συνιστά λοιπόν «εξάσκηση» ώστε η γυναίκα να μάθει από... πρώτο χέρι τι την ευχαριστεί και τι όχι και να «χαρτογραφήσει» τη σεξουαλική της απόκριση.

2. Η γυναίκα δεν παίρνει ποτέ την πρωτοβουλία για σεξ

Η ειδικός συνιστά στις γυναίκες να παίρνουν πότε-πότε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν οι ίδιες το ερωτικό παιχνίδι ή ακόμη και να «υποκύπτουν» στο σεξ ακόμη κι όταν δεν έχουν πολλή διάθεση προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη λίμπιντό τους.

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού διατηρεί το ενδιαφέρον στο σεξ και η ίδια η γυναίκα τονώνεται ερωτικά όταν έχει το «πάνω χέρι».

3. Η γυναίκα νιώθει συχνά ντροπή

Το σεξ εκθέτει όσο τίποτε άλλο τόσο τον άντρα όσο και τη γυναίκα. Ένας περίεργος ήχος που προέρχεται από κάποιο σημείο του σώματος ή η αναπάντεχη άφιξη της περιόδου κατά τη διάρκεια της επαφής δεν πρέπει αποτελούν λόγους για να παραμένει η γυναίκα συγκρατημένη, καθώς της στερούν την απόλαυση του σεξ και κρατούν το μυαλό της απασχολημένο όταν θα πρέπει να είναι χαλαρή και απαλλαγμένη από άγχη.

Διαβάστε επίσης:

Ταμπού στο sex: Απαντήσεις σε 6 καυτές ερωτήσεις...

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα «θέλω» ανδρών και γυναικών στο σεξ

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του