ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Προτιμά τις ταινίες σεξ από το… πραγματικό σεξ; Τι πρέπει να κάνετε

Είτε αρέσει στις γυναίκες είτε όχι, τα στατιστικά δείχνουν ότι το συντριπτικό 97% των αντρών βλέπει ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου και μάλιστα αρκετά συχνά.

Προτιμά τις ταινίες σεξ από το… πραγματικό σεξ; Τι πρέπει να κάνετε

Για τους περισσότερους άντρες, η δραστηριότητα αυτή αποτελεί ένα είδος σεξουαλικού «μπόνους», δηλαδή κάτι που κάνουν όταν η σύντροφός τους έχει βγει με τις φίλες της ή δουλεύει μέχρι αργά.

bigstock Xxx Sexual 97992791

Ανησυχητική είναι όμως η τάση «αντικατάστασης» του πραγματικού σεξ με την εν λόγω μορφή σεξουαλικής έκφρασης.

Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό Relate και το κολλέγιο συμβουλευτικής σε θέματα σεξ και σχέσεων COSRT, η απομόνωση του ατόμου με σκοπό τη χρήση πορνογραφικού υλικού είναι ένας παράγοντας που οδηγεί πολλά ζευγάρια στο χωρισμό.

Δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή το υλικό σεξουαλικού περιεχομένου είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από ποτέ, σε ορισμένες περιπτώσεις οι εξελίξεις της τεχνολογίας φαίνεται πως λειτουργούν σε βάρος των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το θετικό είναι ότι οι πιο αξιόπιστες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τη χρήση πορνογραφικού υλικού καταδεικνύουν ότι για ποσοστό μόλις 5% των αντρών η συνήθεια αυτή αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά τους ή στη σχέση με τη σύντροφό τους.

Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ επισημαίνει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ανησυχούν εάν διαπιστώσουν ότι ο σύντροφός τους βλέπει ταινίες ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά εάν η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι ικανοποιητική.

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Εννοείται είναι αρκετά ανησυχητικό εάν ο άντρας δείχνει προτίμηση προς το βίαιο σεξ ή το υλικό περιλαμβάνει κορίτσια νεαρής ηλικίας. Επίσης, θα πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά με το σύντροφό σας εάν η σεξουαλική σας ζωή έχει πάρει τον κατήφορο ενώ γνωρίζετε ότι η σόλο σεξουαλική δραστηριότητα του συντρόφου σας συνεχίζει να είναι έντονη.

Πώς πρέπει να κινηθείτε

- Μην αντιδράστε παρορμητικά: Πριν εξαπολύσετε «κατηγορίες», σκεφτείτε σε τι φάση της σχέσης σας βρίσκεστε και εάν δεν επενδύετε και οι δύο αρκετά στην ερωτική σας ζωή.

- Μιλήστε ανοιχτά: Βρείτε ένα έξυπνο τρόπο (π.χ. χρησιμοποιώντας χιούμορ) να πείτε ότι γνωρίζετε για τις δραστηριότητές του, χωρίς να ασκήσετε κριτική.

- Κάντε ερωτήσεις: Ρωτήστε, για παράδειγμα, το σύντροφό σας γιατί βλέπει τόσο συχνά βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Οι 3 γυναικείες «σεξουαλικές αμαρτίες»

Ταμπού στο sex: Απαντήσεις σε 6 καυτές ερωτήσεις...

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ