ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Οι γυναίκες κρατούν τα ηνία στους καυγάδες!

Φαίνεται πως ηστάση της γυναίκας είναι καθοριστική στην εξέλιξη και την επίλυση μιαςδιαφωνίας, όπως δείχνει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ στηνΚαλιφόρνια.
Ζευγάρια: Οι γυναίκες κρατούν τα ηνία στους καυγάδες!

Φαίνεται πως ηστάση της γυναίκας είναι καθοριστική στην εξέλιξη και την επίλυση μιαςδιαφωνίας, όπως δείχνει νέα μελέτη από το
Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ στηνΚαλιφόρνια
.







Οι ερευνητές απότο Πανεπιστήμιο δηλώνουν πως η γυναίκα παίζει σημαντικότερο ρόλο από τον άνδρασε σχέση με το πότε θα λήξει ένας ομηρικός καυγάς.







Η μελέτηδημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Emotion και δείχνει ότι η ικανότητα της γυναίκας να επιδείξειαυτοσυγκράτηση έπειτα από μια διαφωνία είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή τουάντρα, όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις στη σχέση.







Η Λιάν Μπλοχ,καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο και βασική συντάκτης της σχετικής μελέτης, δηλώνειπως «η γυναίκα επικρατεί στη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων ότανεκτυλίσσεται ένας καυγάς.»





«Ο θυμός και η περιφρόνηση είναι συναισθήματαπου βάζουν ένα ζευγάρι σε κίνδυνο. Η μελέτη μας δείχνει ότι αν οι γυναίκεςείναι σε θέση να δείξουν αυτοέλεγχο, η σχέση συνεχίζει να είναι ευτυχισμένη.»