ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σχέσεις: Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας μετά το χωρισμό

Ένας χωρισμόςμπορεί να μας αναστατώσει, να μας μπερδέψει ή και να μας βυθίσει στη θλίψη…

Σχέσεις: Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας μετά το χωρισμό

Ένας χωρισμόςμπορεί να μας αναστατώσει, να μας μπερδέψει ή και να μας βυθίσει στη θλίψη…

Για ναξεπεράσουμε τον πόνο του χωρισμού, το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε να λέμετα παρακάτω ψέματα στον εαυτό μας.

1. «Μπορούμε να τοδιορθώσουμε»

Αυτό το ψέμαμπορεί να μας παραπλανήσει, καθώς οδηγεί στην υπερανάλυση όσων έχουν συμβεί. Ανκάτι έχει τελειώσει, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποδεχθούμεκαι να πάμε παρακάτω.

2. «Τα πράγματαδεν ήταν και τόσο άσχημα»

Λένε πως ταετερώνυμα έλκονται, όμως μερικές διαφορές είναι αγεφύρωτες. Το αποτέλεσμα είναιη σχέση να μη βασίζεται στα γερά θεμέλια που χρειάζονται για να κρατήσει.

3. «Η σχέσηχρειάζεται προσπάθεια»

Η δουλειά χρειάζεταιπροσπάθεια, η σχέση χρειάζεται χαρά και ανεμελιά. Όταν καταβάλλουμε υπερβολικόκόπο για να κρατήσουμε τη σχέση ζωντανή, μάλλον σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας.

4. «Έπρεπε να τοσκεφτώ λίγο ακόμη»

Πάντα θα υπάρχειχρόνος να το σκεφτούμε λίγο ακόμη! Εάν έχουν μπει οι πρώτες ιδέες για χωρισμό,καλύτερα να γίνει μια κι έξω ώστε να μπορέσουν και οι δύο (πρώην) σύντροφοι νασυνεχίσουν τη ζωή τους.

5. «Θα με φάει ημοναξιά»

Αν μένουμε σε μιασχέση μόνο λόγω του φόβου της μοναξιάς, αυτό που φταίει είναι μάλλον η έλλειψηαυτοεκτίμησης. Δε μας καθορίζει ο άνθρωπος που μοιραζόμαστε τη ζωή μας, αλλά οιδικές μας δυνάμεις και ικανότητες. Εάν αγαπήσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας τότεσίγουρα θα βρεθεί στο δρόμο μας κάποιος να μας αγαπήσει εξίσου.