ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Πώς να απαλλαγείτε από τις ανασφάλειες

Οι ανασφάλειεςστη σχέση καλλιεργούν αδικαιολόγητες ανησυχίες και εντάσεις.

Ζευγάρια: Πώς να απαλλαγείτε από τις ανασφάλειες

Οι ανασφάλειεςστη σχέση καλλιεργούν αδικαιολόγητες ανησυχίες και εντάσεις.

Το πρώτο βήμα πουπρέπει να κάνει ο καθένας από τους δύο συντρόφους είναι να πιστέψει στον εαυτότου. Η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και η υγιής αυτοεικόνα δεν αφήνει να διογκωθούνκαι να βγουν στην επιφάνεια τα ασήμαντα ελαττώματα του ατόμου.

Η καλή σχέση πουδημιουργούμε με τον εαυτό μας αποτελεί τη βάση για κάθε άλλη διαπροσωπική σχέσηπου θα αναπτύξουμε στη ζωή μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε ενδιαφέρονταπου μας γεμίζουν και να μας δίνουν χαρά, ενώ πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στονεαυτό μας και τους φίλους μας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι και η οικονομικήανεξαρτησία αποτελεί βασικό συστατικό για μια ευτυχισμένη σχέση.

Όσοι έχουνπληγωθεί από κάποιο σύντροφο, ιδιαίτερα λόγω απιστίας, αντιμετωπίζουνεντονότερες ανασφάλειες. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι ένας πρώηνσύντροφος αποτελεί παρελθόν για κάποιο λόγο. Κανένας σύντροφος δεν είναι ίδιος μετον προηγούμενο κι έτσι κάθε νέα σχέση είναι και μια νέα αρχή.

Οι ανασφάλειες μπορούν να καταστρέψουνανεπανόρθωτα μια σχέση και να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο χωρισμό. Πρόκειται όμωςγια μια κακή συνήθεια, από την οποία μπορούμε να απαλλαγούμε με υπομονή καιεπιμονή.