ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έξι στατιστικά για το σεξ που θα σας εκπλήξουν

Το μέγεθος τουανδρικού μορίου, η στυτική δυσλειτουργία και ο οργασμός είναι μερικά μόνο απότα «καυτά» ζητήματα που αφορούν το σεξ.

Έξι στατιστικά για το σεξ που θα σας εκπλήξουν

Το μέγεθος τουανδρικού μορίου, η στυτική δυσλειτουργία και ο οργασμός είναι μερικά μόνο απότα «καυτά» ζητήματα που αφορούν το σεξ.

Δείτε ταστατιστικά για να διαπιστώσετε αν είστε καλά ενημερωμένοι σε θέματα σεξ.


1. Αριθμόςερωτικών συντρόφων

Ποιος είναι οαριθμός σας; Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε ενήλικες 20 έως 59ετών, οι γυναίκες αλλάζουν κατά μέσο όρο τέσσερις ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους,ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους άνδρες είναι 7. (Πηγή: National Center forHealth Statistics)

2. Φίλοι μεπρονόμια

Σχεδόν το 70% τωνφοιτητών κολλεγίου δηλώνει πως έχει συνάψει ερωτική σχέση με φίλο ή φίλη. Ηβασικός λόγος που η σχέση δεν ήταν σταθερή ήταν η έλλειψη δέσμευσης.Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές δήλωσαν πως η ερωτική επαφή κάλυπτε όλοτο φάσμα των πιθανών εκδοχών και όχι μόνο το σεξ. (Πηγή: Wayne State University & Michigan State University)

3. Συχνότηταοργασμού

Το 75% των ανδρώνκαταφέρνει να επιτύχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή, όμως το αντίστοιχοποσοστό για τις γυναίκες είναι μόλις 29%. Επίσης, οι περισσότερες γυναίκεςαδυνατούν να επιτύχουν την κορύφωση με το σεξ. (Πηγή: National Health and Social Life Survey)

4. Ηλικία πρώτηςσεξουαλικής επαφής

Οι άνδρες χάνουντην παρθενιά τους κατά μέσο όρο στην ηλικία των 16,9 ετών ενώ οι γυναίκες στηνηλικία των 17,4 ετών. Έρευνες δείχνουν ότι η γενετική προδιάθεση καθορίζει σεμεγάλο βαθμό την ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής, καθώς τα έμφυταχαρακτηριστικά όπως ο αυθορμητισμός μπορεί να κάνουν ένα άτομο περισσότερο ήλιγότερο πρόθυμο να κάνει σεξ σε μικρή ηλικία. (Πηγή: Kinsey Institute & California StateUniversity)

5. Σεξουαλικήενίσχυση

Περίπου το 5% τωνσαραντάρηδων και το 15-25% των εξηντάρηδων αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικήςδυσλειτουργίας. (Πηγή: National Institute of Diabetes and Digestive andKidney Diseases)


6. Λοίμωξη απότον ιό HPV

Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρώνκαι γυναικών μολύνεται από τον ιό HPV. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικάεπικίνδυνος και να οδηγήσει στην εκδήλωση καρκίνου . Στο 90% των περιπτώσεωνόμως το ανοσοποιητικό καταπολεμά αποτελεσματικά τον ιό μέσα σε δύο χρόνια. (Πηγή: Centers for Disease Control and Prevention)