ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τέσσερις μύθοι που καταστρέφουν τις σχέσεις

Υπάρχουν μερικές πεποιθήσειςπου μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τη σχέση.

Τέσσερις μύθοι που καταστρέφουν τις σχέσεις

Υπάρχουν μερικές πεποιθήσειςπου μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τη σχέση.

Είναι αδύνατο νακαταρρίψουμε τους μύθους, αρκεί όμως να αναγνωρίσουμε ποιοι είναι και να τους βγάλουμεδιά παντός από τη ζωή μας για να είμαστε ευτυχισμένοι.

1. Ο ιδανικόςσύντροφος: Πιστεύουμε ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει ένας άνθρωπος που θακαλύπτει κάθε μας ανάγκη, όνειρο και φαντασίωση. Λάθος! Κανείς δεν είναι τέλειοςκαι όταν συγκρίνουμε το σύντροφό μας με μια ιδέα ή ένα ιδανικό το μόνο πουκαταφέρνουμε είναι να απογοητευόμαστε καθημερινά. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τιςανάγκες και τις προτεραιότητές μας ώστε να εκτιμήσουμε τον άνθρωπο που έχουμεδίπλα μας.

2. Το άλλο μισό:Πολλοί πιστεύουν ότι το ζευγάρι είναι ένα παζλ που αποτελείται από δύο κομμάτια.Λάθος! Δε χρειαζόμαστε κανέναν για να αισθανθούμε πλήρεις. Αντιθέτως, για να ευτυχήσουμε σε μια σχέσηπρέπει να είμαστε πλήρεις από μόνοι μας. Μόνο αν τα πηγαίνουμε καλά με τονεαυτό μας μπορούμε να τα πηγαίνουμε καλά και με τους άλλους.

3. Η αληθινή αγάπηδε χρειάζεται προσπάθεια: Πράγματι στην αρχή μιας σχέσης ο έρωτας και οενθουσιασμός βάζουν τα πράγματα στον «αυτόματοπιλότο». Όσο περνά ο καιρός και αρχίζουμε να πατάμε και πάλι στη γη, πρέπει νασυνειδητοποιούμε ότι σε κάθε σχέση υπάρχουν προκλήσεις και προστριβές. Ηαληθινή αγάπη είναι αυτή που μας κάνει να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και ναπροχωράμε παρακάτω.

4. Ο πραγματικός έρωταςκρατά για πάντα: Ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι στατικά συναισθήματα. Παρουσιάζουν διακυμάνσεις και μεταβάλλονται με το χρόνο. Όταν ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει, δίνει τηθέση του σε βαθύτερα συναισθήματα, όπως η εκτίμηση και η κατανόηση. Αυτά είναιπου κάνουν τη σχέση να ανθίσει και να αντέξει στο χρόνο.