ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα τρία μυστικά της ευτυχισμένης σχέσης

Νέα μελέτη αποκαλύπτειτα τρία βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ευτυχία των ζευγαριών.

Τα τρία μυστικά της ευτυχισμένης σχέσης

Νέα μελέτη αποκαλύπτειτα τρία βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ευτυχία των ζευγαριών.

Αν και ηεπικοινωνία είναι ένα από τα γνωστά και θεμελιώδη σημεία αναφοράς σε κάθεσχέση, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού στα νησιά Φίτζιυποστηρίζουν ότι δεν είναι το μόνο μυστικό της ευτυχίας.

Η διαδικτυακήμελέτη περιελάμβανε 2.201 άτομα, τα οποία αξιολογήθηκαν ως προς επτάδιαφορετικές «διαπροσωπικές δεξιότητες». Στόχος των ερευνητών ήταν να βαθμολογήσουναυτές τις δεξιότητες με βάση το πόσο σημαντικές τις θεωρούν. Οι επτά δεξιότητεςήταν οι εξής:

- επικοινωνία

- επίλυσηδιαφωνίας

- σεξ καιρομαντισμός

- διαχείρισηστρες

- ικανότητες ζωής

- γνώσεις για τοσύντροφο

- αυτο-διαχείριση

Οι συμμετέχοντεςέπρεπε να απαντήσουν ορισμένες ερωτήσεις ώστε να αξιολογηθούν ως προς τις δεξιότητεςκαι στη συνέχεια έπρεπε να μιλήσουν για την ικανοποίηση που αισθάνονται στησχέση τους.

Όπως ήταν φυσικό,τα άτομα με ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες εξέφρασαν μεγάλο βαθμόικανοποίησης. Οι άλλοι δύο καθοριστικοί παράγοντες ήταν οι γνώσεις για τοσύντροφο (από τις προτιμήσεις στο φαγητό μέχρι τα όνειρα και τις ελπίδες τουσυντρόφου) και οι ικανότητες ζωής (όπως η σταθερή δουλειά, η σωστή διαχείρισητων χρημάτων κ.α.).

Τα ευρήματα της νέαςμελέτης δείχνουν πως οι σχέσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις συναισθηματικέςανάγκες του ατόμου, όμως παράλληλα να καλύπτουν και πρακτικές ανάγκες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ