ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τεχνολογία και σχέσεις: Τα υπέρ και τα κατά

Οι εξελίξεις της τεχνολογίαςέχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν αδύνατο να μηνεπηρεάσουν και τη σεξουαλική μας ζωή.

Τεχνολογία και σχέσεις: Τα υπέρ και τα κατά

Οι εξελίξεις της τεχνολογίαςέχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν αδύνατο να μηνεπηρεάσουν και τη σεξουαλική μας ζωή.

Η πανταχούπαρουσία των υπολογιστών και των κινητών έχουν αλλάξει τον τρόπο που φλερτάρουμε,τον τρόπο που γνωρίζουμε ανθρώπους αλλά και τον τρόπο που κάνουμε σεξ.

Πότε όμως αυτόείναι για καλό και πότε για κακό;

1. Είναιπανεύκολο να κατασκοπεύσουμε τους πρώην και τους πρώην των νυν: Μερικά κλικ σταπροφίλ των κοινωνικών δικτύων είναι αρκετά για να συλλέξουμε τις ζουμερέςλεπτομέρειες που χρειαζόμαστε. Προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες, αγαπημέναστέκια και χόμπι είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μπορούμε να βρούμε γιατο άτομο που μας ενδιαφέρει. Όλα αυτά φυσικά τροφοδοτούν το αίσθημα της ζήλειαςκαι μπορεί να μας καταστρέψουν ψυχολογικά.

2. Νομίζουμε ότιξέρουμε άτομα που στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε: Η αναζήτηση πληροφοριών γιαένα άτομο που μόλις γνωρίσαμε δίνει την αίσθηση ότι ξέρουμε πραγματικά τιάνθρωπος είναι. Όταν όμως σχηματίζουμε μια εικόνα με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησηςμπορεί να πέσουμε στην παγίδα της προκατάληψης.

3. Είναι πιοδύσκολο από ποτέ να προστατεύσουμε την προσωπική μας ζωή: Όσα κρύβουμε και όσααποκαλύπτουμε για την προσωπική μας ζωή μπορεί να αποτελέσουν πηγή έντασης καιτσακωμών στη σχέση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν αφορούντον κοινωνικό περίγυρο κι έτσι δεν πρέπει να μοιραζόμαστε κάθε προσωπική μας στιγμή.

4. Η πορνογραφίαεπηρεάζει τις σεξουαλικές προσδοκίες: Τα σεξουαλικά πρότυπα που προβάλλονταιστη βιομηχανία της πορνογραφίες δημιουργούν ανέφικτες φαντασιώσεις τόσο για τουςάνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι η αυξημένη απογοήτευση απότο σεξουαλικό σύντροφο και η φθορά στην ερωτική σχέση.

Υπάρχει όμως καιη θετική πλευρά των πραγμάτων!

1. Οι σχέσεις απόαπόσταση καταφέρνουν να επιβιώσουν: Τα κινητά και οι διαδικτυακές εφαρμογέςδιευκολύνουν την επικοινωνία όσο ποτέ άλλοτε. Δεν αποτελούν υποκατάστατο για τηνπραγματική επαφή μεταξύ των συντρόφων, ωστόσο δίνουν την ευκαιρία σε αγαπημέναζευγάρια να παραμείνουν μαζί.

2. Είναι ευκολότερονα κάνουμε γνωριμίες: Τα κοινωνικά δίκτυα διευκολύνουν την άμεση επαφή μεπερισσότερα άτομα. Έτσι, είναι πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθούμε και ναφλερτάρουμε.