ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σχέσεις: Πώς δεν θα καυγαδίσετε και αυτές τις γιορτές

Πολλές είναι οι αφορμές για καυγά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, την περίοδο των γιορτών, κυρίως λόγω του άγχους να περάσουμε καλά και να μην έχουμε και αυτές τις γιορτές τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλη την υπόλοιπη χρονιά ή τις κα
Σχέσεις: Πώς δεν θα καυγαδίσετε και αυτές τις γιορτές

Πολλές είναι οι αφορμές για καυγά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι,την περίοδο των γιορτών, κυρίως λόγω του άγχους να περάσουμε καλά και να μηνέχουμε και αυτές τις γιορτές τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλη την υπόλοιπηχρονιά ή τις καταστάσεις που στιγματίζουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και τηνΠρωτοχρονιά. Από τα ψώνια για τα δώρα και το γιορτινό τραπέζι, μέχρι ταρούχα του ρεβεγιόν και την πεθερά.


Αποφύγετε λοιπόν τις παγίδες για να περάσετε όσο γίνετεκαλύτερα:


Οι συναντήσεις με την οικογένειά σας, αλλά εκείνος δεν θέλει


Διατηρήστε την ισορροπία. Εξασφαλίστε χρόνο και για τηνοικογένειά σας αλλά και και για εκείνον. Τις οικογενειακές συγκεντρώσεις δενμπορείτε να τις αποφύγετε , οπότε κουβεντιάστε και με τις δύο πλευρές για νααποφευχθούν οι παρεξηγήσεις και οι αμηχανίες.


Είστε της παράδοσης: Θέλετε να στολίσετε μαζί το δέντρο, ναφιληθείτε κάτω από το γκι , κ.λπ. αλλά εκείνος αδιαφορεί


Μην πιέζετε καταστάσεις. Αλλάξτε τακτική και κάντε να φανούναυτές οι παραδόσεις, σαν κάτι καθημερινό. Μην “φορτώνετε” συναισθηματικά αυτέςτις τελετουργίες και αφεθείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων ήρεμα και χωρίςεξάρσεις.

Αν και πάλι δεν σας ακολουθήσει, συζητήστε μαζί του ότι εσάςσας αρεσουν και ότι είναι σημαντικό για εσάς να δώσετε μια άλλη νότα σ’ αυτά ταΧριστούγεννα.

Ωστόσο, θα πρέπει και εσείς να εβαστείτε τις επιθυμίες του.


Η πεθερά στα οικογενειακά τραπέζια…


Ξεκινήστε από σήμερα την επίμαχη συζήτηση και μην περιμένετεαύριο το πρωί, που θα είστε αγχωμένες για τις προετοιμασίες.

Θέστε τα όρια, και ξεκαθαρίστε ότι σας ενοχλουν κάποιασυγκεκριμένα πράγματα ή λόγια των πεθερικών σας. Μάθετε να μιλάτε με τα μάτια,έτσι ώστε να παρέμβει πυροσβεστικά πριν αρχίσετε να βγάζετε φωτιές από το νεύρασας.