ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δείτε αν η σχέση θα αντέξει την περίοδο των εορτών

Ο παράδοξος συνδυασμός ανεμελιάς, χαράς και στρες κάνει πολλές σχέσεις να δοκιμάζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε αν η σχέση θα αντέξει την περίοδο των εορτών

Ο παράδοξος συνδυασμός ανεμελιάς, χαράς και στρες κάνει πολλέςσχέσεις να δοκιμάζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.


Για τα νέα ζευγάρια, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα μπορείνα αποδειχθούν δοκιμασία δέσμευσης και συμβατότητας. Η επιλογή του δώρου και ηπαρουσία στις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι μερικές από τις πιθανές πηγέςσυγκρούσεων.


Μελέτες όμως δείχνουν ότι και τα ζευγάρια που είναι καιρόμαζί μπορεί να περάσουν κρίση, εάν η σχέση δεν έχει στέρεες βάσεις. Τα στατιστικάδείχνουν ότι πολλές σχέσεις διαλύονται κατά τη διάρκεια των εορτών ή μετά απόαυτές, ενώ και ο αριθμός των διαζυγίων εκτοξεύεται υψηλότερα από κάθε άλληεποχή του χρόνου.


Γιατί όμως τα Χριστούγεννα κοστίζουν τόσο ακριβά στις σχέσεις;


Οι ειδικοί τονίζουν πως οι αυξημένες προσδοκίες μπορεί νααποδειχθούν καταστροφικές. Ο σύμβουλος ζευγαριών Τζον Μακ Γκρέιλ υποστηρίζειότι η εξιδανίκευση καταστάσεων μας κάνει λιγότερο ανεκτικούς σε λάθη καιελαττώματα κι έτσι η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται ταχύτερα.


Παράλληλα, ο νευροψυχίατρος Τζον Σαρπ δηλώνει πως η κούρασηκαι το στρες μάς κάνουν πιο ευέξαπτους. Έτσι, διαχειριζόμαστε λιγότερο αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η επαφή με την οικογένεια μπορεί επίσης να φέρει επιπρόσθετητριβή σε ένα ζευγάρι. Η Δρ Έλεν Φίσερ τονίζει πως το περιβάλλον της οικογένειαςεπηρεάζει και την εικόνα του ίδιου του συντρόφου και αυτό συνήθως έχειαρνητικές συνέπειες.


Τέλος, και το αλκοόλ παίζει το ρόλο του στις εντάσεις και τιςδιαμάχες. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τα άλυτα προβλήματα έρχονται στηνεπιφάνεια, προκαλώντας επιπλέον φθορά σε μια σχέση.


Οι ειδικοί συνιστούν να αντιμετωπίζουμε κάθε ζήτημα μεχιούμορ αλλά και ρεαλισμό, ώστε να επωφεληθούμε από το γιορτινό κλίμα και ναμην υποστούμε τις δυσάρεστες συνέπειες.