ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μπορεί ένα τεστ αίματος να προβλέψει την παντοτινή αγάπη;

Εάν θέλετε να μάθετε τα πραγματικά αισθήματα του συντρόφου σας, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αρκεί να κάνετε μια αιματολογική εξέταση!

Μπορεί ένα τεστ αίματος να προβλέψει την παντοτινή αγάπη;

Εάν θέλετε να μάθετε τα πραγματικά αισθήματα του συντρόφου σας,οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αρκεί να κάνετε μια αιματολογική εξέταση!


Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinologyυποδεικνύει ότι τα υψηλά επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα, γνωστή και ως «ορμόνη τηςαγάπης», συνδέονται άμεσα με τη συναισθηματική ανταπόκριση μεταξύ τωνσυντρόφων.


Έτσι, μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια εάν ένα ζευγάρι θαπαραμείνει μαζί για περισσότερο καιρό.


Στη μελέτη συμμετείχαν 163 ενήλικες 20 με 30 ετών. Από αυτούς,οι 120 ήταν νέα ζευγάρια και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν εργένηδες. Οι ερευνητέςδιαπίστωσαν ότι τα άτομα που μόλις είχαν ξεκινήσει μια ερωτική σχέσηπαρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα τους. Αυτός ο δείκτηςσυσχετίστηκε με την τρυφερότητα, την καλή διάθεση και το συγχρονισμό στηνκίνηση των ζευγαριών.


Παράλληλα, τα υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης στηναρχή της σχέσης έδειξαν ότι το ζευγάρι είχε περισσότερες πιθανότητες ναπαραμείνει μαζί. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφούπραγματοποίησαν επαναληπτικές δοκιμές έξι μήνες μετά την αρχική μελέτη.