ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Είστε –γενετικά– πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

Ζευγάρια: Είστε –γενετικά– πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα αντιλαμβάνεται πως ένας άνδρας έχει συμβατά με αυτήν γονίδια αποκλειστικά και μόνο από… τη μυρωδιά του!


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα αντιλαμβάνεται πως ένας άνδρας έχει συμβατά με αυτήν γονίδια αποκλειστικά και μόνο από… τη μυρωδιά του!


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δείχνει ότι επηρεαζόμαστε υποσυνείδητα από τη μυρωδιά ενός ατόμου, ασχέτως της εξωτερικής εμφάνισης ή του χαρακτήρα.


Οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα γονίδια ασκούν σημαντική επιρροή τη γοητεία που αποπνέει ένα άτομο στο αντίθετο φύλο.


Η θεωρία αυτή βασίζεται στο επονομαζόμενο «τεστ της βρώμικης μπλούζας», με τη βοήθεια του οποίου Ελβετοί επιστήμονες ανέλυσαν το DNA μιας ομάδας φοιτητών, προκειμένου να μελετήσουν τα γονίδια ιστοσυμβατότητας. Ζήτησαν από τους άνδρες να φορέσουν μια μπλούζα για δύο νύχτες, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ουσία θα μπορούσε να επηρεάσει τη φυσική τους μυρωδιά.


Μετά τις δύο ημέρες, οι μπλούζες τοποθετήθηκαν σε κουτιά και οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα έπρεπε να τις μυρίσουν και να ταξινομήσουν τη μυρωδιά με βάση την ένταση, την απόλαυση και τη σεξουαλική έλξη.


Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν την τάση να προτιμούν τη μυρωδιά των ανδρών με διαφορετικά γονίδια συμβατότητας.


Αυτό υποδεικνύει ότι είμαστε σε θέση να επιλέγουμε υποσυνείδητα το σύντροφο με τον οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά με γενετικό πλεονέκτημα.


Η σχετική μελέτη αναφέρει: «Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν περίπου 25.000 παρόμοια γονίδια. Ορισμένα από αυτά διαφέρουν στο κάθε άτομο, όπως τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των ματιών ή των μαλλιών. Παρ’ όλα αυτά, τα γονίδια συμβατότητας ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των ανθρώπων. Αρχικά, τα γονίδια ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα γονίδια παίζουν ακόμη σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που πιστεύαμε, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την εγκεφαλική λειτουργία, τη γοητεία που αποπνέουμε και τις πιθανότητες που έχουμε για αναπαραγωγή.»


Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ποντίκια και ορισμένα είδη ψαριών επιλέγουν το «σύντροφό» του με βάση τη μυρωδιά. Στους ανθρώπους βέβαια δεν είναι απόλυτα σαφές εάν ισχύει πάντοτε κάτι τέτοιο.