ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι μπορεί να προκαλέσει ένα γεύμα με τον "πρώην" σας...

Έχετε νέα σχέση και συνηθίζετε να βγαίνετε για φαγητό με τονπρώην σας, επειδή διατηρείτε φιλικές σχέσεις; Κακώς…
Τι μπορεί να προκαλέσει ένα γεύμα με τον "πρώην" σας...

Έχετε νέα σχέση και συνηθίζετε να βγαίνετε για φαγητό με τονπρώην σας, επειδή διατηρείτε φιλικές σχέσεις; Κακώς…

Μία πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τοΠανεπιστήμιο Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτει ότι η τακτική αυτή μπορεί νααποδειχθεί ολέθρια για τη νέα σας σχέση.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ένα γεύμα με έναν πρώην σύντροφοπροκαλεί στον νυν περισσότερη ζήλεια, σε σχέση με μία συνάντηση για καφέ, ενώ όσοπιο αργά είναι το ραντεβού, τόσο το χειρότερο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο περιοδικό «PLoSOne», η ζήλεια που νιώθουν οι «νυν» παρουσιάζει διακυμάνσεις αναλόγως με το τικάνουν οι σύντροφοί τους, όταν συναντούν τους «πρώην», αλλά και το τι ώρα τοκάνουν.

Μάλιστα, οι πιο ουδέτερες συναισθηματικά ώρες φαίνεται να είναιοι μεσημεριανές και μόνο για καφέ, ενώ οι συναντήσεις που περιλαμβάνουν φαγητό «πυροδοτούν»έντονη ζήλεια και εκνευρισμό.

Το δείπνο αναδεικνύεται ως το χειρότερο όλων, ενώ τόσο οιάνδρες όσο και οι γυναίκες «νυν», έχουν ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις για τοθέμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα πήρε συνεντεύξειςαπό 79 τελειοφοίτους του πανεπιστημίου τους, ρωτώντας τους πως θα ένιωθαν εάνοι ερωτικοί σύντροφοί τους συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με τους πρώηντους.

Αυτές περιλάμβαναν επικοινωνία με email, τηλεφωνική επικοινωνία,έξοδο για καφέ ή έξοδο για φαγητό, διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Ως η λιγότερο «απειλητική» δραστηριότητα ανεδείχθη ηεπικοινωνία μέσω email, με τα τηλεφωνήματα και τον καφέ να είναι κάπου στη μέσητης «κλίμακας ζήλειας» και το φαγητό να βρίσκεται στην κορυφή.

«Για τους νυν ερωτικούς συντρόφους, οι οποίοι δενσυμμετέχουν, το γεύμα ή το δείπνο με τον ή την πρώην δεν είναι ποτέ ένα απλόγεύμα», σχολιάζουν οι ερευνητές Κέβιν Νίφιν και Μπράιαν Γουάνσινγκ.