ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι φταίει αν μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό

Ο οργασμός παραμένει ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού. Για το λόγο αυτό, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού εάν αντιμετωπίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία.

Τι φταίει αν μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό

Ο οργασμός παραμένει ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού. Για το λόγο αυτό, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού εάν αντιμετωπίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις για το τι συμβαίνει στο σώμα και τον εγκέφαλο κατά τον οργασμό είναι αποκαλυπτικές και μπορούν να υποδείξουν τα αίτια της μειωμένης ερωτικής διέγερσης.

1. Κληρονομικοί παράγοντες

Τα γονίδιά μας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα υγείας ή τις διαταραχές που εκδηλώνουμε. Ερευνητές από το Νοσοκομείο St Thomas’ του Λονδίνου μελέτησαν 4.000 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι η γρήγορη κορύφωση καθορίζεται σε ποσοστό 34-45% από το DNA μας. Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτός είναι ο λόγος που κάποιες γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό.

2. Κακή κυκλοφορία του αίματος

Έχει αποδειχθεί ότι η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες οφείλεται συνήθως στην απόφραξη των αρτηριών που μεταφέρουν το αίμα στα γεννητικά όργανα. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις γυναίκες. Επειδή τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας στοχεύουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, οι ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην παρασκευή αντίστοιχων φαρμάκων για τις γυναίκες.

3. Λάθος σύντροφος

Μελέτες δείχνουν ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό λόγω της «σεξουαλικής ασυμβατότητας» με το σύντροφό τους. Με άλλα λόγια, αρκετές γυναίκες απολαμβάνουν τον οργασμό με ένα συγκεκριμένο σύντροφο και αντιμετωπίζουν δυσκολίες με έναν άλλο.

4. Γήρανση

Η μειωμένη παραγωγή ορμονών με την πάροδο του χρόνου είναι μία ακόμη βασική αιτία για τη μειωμένη σεξουαλική διέγερση των γυναικών.

5. Περιττά κιλά

Το επιπρόσθετο βάρος οδηγεί σε ορμονικές αλλαγές κι έτσι επηρεάζεται η σεξουαλική λειτουργία των γυναικών. Η υπερβολική παραγωγή συγκεκριμένων πρωτεϊνών ρίχνει τη λίμπιντο, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Παράλληλα, η παχυσαρκία έχει σαν αποτέλεσμα τα καρδιαγγειακά προβλήματα κι έτσι περιορίζεται η ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο δυνατός οργασμός είναι… εγκεφαλικός! (βίντεο)

Ποιο… μέγεθος καθορίζει το γυναικείο οργασμό;

Μία «μαγική ένεση» φτάνει τη γυναίκα σε οργασμό

Online test: Πόσο καλές είναι οι επιδόσεις σας στο σεξ;

Προφυλακτικό με δόνηση απογειώνει την απόλαυση στο σεξ (βίντεο)