ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Τι αποκαλύπτει η στάση του ύπνου για τη σχέση (γράφημα)

Μπορεί μια απλή καθημερινή συνήθεια να αποκαλύψει πόσο αγαπημένο είναι ένα ζευγάρι;

Ζευγάρια: Τι αποκαλύπτει η στάση του ύπνου για τη σχέση (γράφημα)

Μπορεί μια απλή καθημερινή συνήθεια να αποκαλύψει πόσο αγαπημένο είναι ένα ζευγάρι;

Νέα έρευνα δείχνει πως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική.

Μάλιστα, το σημείο-κλειδί στη σχέση ύπνου και σχέσης είναι η απόσταση μεταξύ των συντρόφων την ώρα που κοιμούνται.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται πολύ κοντά (σε απόσταση μικρότερη από 3 εκατοστά) είναι πιο πιθανό να ευτυχήσουν σε σύγκριση με τα ζευγάρια που κρατούν κυριολεκτικά τις... αποστάσεις τους (απόσταση μεγαλύτερη από 75 εκατοστά).

Παράλληλα, όταν οι σύντροφοι ακουμπούν ο ένας τον άλλο είναι πιο πιθανό να δηλώσουν ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι στη σχέση τους.

Στη νέα έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου, συμμετείχαν 1.100 άτομα. Το πρότζεκτ βασίστηκε στο έργο του ψυχιάτρου Samuel Dunkell.

Ο Dunkell διαπίστωσε πως τα άτομα που κοιμούνται σε εμβρυική στάση (στο πλάι με τα πόδια να ακουμπούν στήθος) είναι συνήθως αναποφάσιστα, αγχώδη και ευαίσθητα απέναντι στην κριτική.

Όσοι κοιμούνται στην ημι-εμβρυική στάση (στο πλάι με τα πόδια λυγισμένα, σχετικά κοντά στήθος) είναι διαλλακτικά, συμβιβάζονται εύκολα και δεν έχουν ακραίες απόψεις.

Όσοι κοιμούνται στη «βασιλική» στάση (ανάσκελα με το σώμα σε ευθεία) έχουν συνήθως περισσότερη αυτοπεποίθηση, είναι εξωστρεφείς και αγαπούν τις απολαύσεις.

Η πρηνής θέση (μπρούμυτα) δείχνει ότι το άτομο είναι αυστηρό, δεν αλλάζει εύκολα γνώμη και έχει τάσεις τελειομανίας.

Με βάση τα παραπάνω, η νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το 42% των ζευγαριών κοιμάται με τις πλάτες των δύο συντρόφων σε επαφή, το 31% κοιτάζει προς την ίδια κατεύθυνση και μόλις το 4% κοιμάται κοιτάζοντας το πρόσωπο του συντρόφου.

Το 34% των ζευγαριών είχε επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου (πλάτες που ακουμπούν, αγκαλιά), το 12% των ζευγαριών κοιμόταν σε κοντινή απόσταση (μικρότερη από 3 εκατοστά), ενώ το 2% των ζευγαριών κρατούσε απόσταση μεγαλύτερη των 75 εκατοστών.




Τα ζευγάρια που κοιμούνται και διατηρούν σωματική επαφή φαίνεται πως είναι και πιο ευτυχισμένα όταν ταυτόχρονα οι δύο σύντροφοι κοιτάζουν ο ένας τον άλλο.

Από τα ζευγάρια που δεν διατηρούν σωματική επαφή, τα πιο ευτυχισμένα είναι αυτά που κοιτούν που κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο επικεφαλής του νέου ερευνητικού έργου Richard Wiseman από το Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσιρ δηλώνει πως «το 94% των ζευγαριών που κρατούν επαφή στον ύπνο εκφράζει ικανοποίηση από τη σχέση, ενώ μόλις 68% των ζευγαριών που δε διατηρεί επαφή εκφράζει ικανοποίηση».

Τα ζευγάρια που κοιμούνται σε κοντινή απόσταση φάνηκε να είναι επίσης πιο ευτυχισμένα.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν μέρος της εκτενέστατης έρευνας του καθηγητή Wiseman σχετικά με τον ύπνο και τα όνειρα. Ο Wiseman αξιοποίησε τις ιδέες του Δρ. Dunkell ώστε να εξερευνήσει τις «δραστηριότητες» των ζευγαριών την ώρα που κοιμούνται.

Διαβάστε επίσης:

Ο απίστευτος λόγος που τσακώνονται τα ζευγάρια!

Σεξ στο πρώτο ραντεβού – Η γνώμη των ειδικών

Δείτε τι αποκαλύπτει για τη σχέση σας ένα απλό… χασμουρητό!