ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στην πρόωρη εκσπερμάτιση

Λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης υπόσχεται να δώσει ένας συγκεκριμένος τύπος ασκήσεων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, βασικός συγγραφέας της οποίας

Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στην πρόωρη εκσπερμάτιση

Λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης υπόσχεται να δώσει ένας συγκεκριμένος τύπος ασκήσεων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, βασικός συγγραφέας της οποίας είναι ο Δρ. Antonio Pastore από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

Μέχρι και το 40% των ανδρών υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση κάποια στιγμή στη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το χρόνο που θα εκσπερματώσουν, ορισμένοι λόγω ευαίσθητων νευρικών απολήξεων και άλλοι εξαιτίας του στρες και της ψυχολογικής πίεσης που αισθάνονται.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής, πολλές φορές ο χρόνος της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι μικρότερος του ενός λεπτού.

Ποιο είναι, όμως, το «θαυματουργό» είδος ασκήσεων, που υπόσχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα;


Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης.

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Δώδεκα εβδομάδες καθημερινής εξάσκησης είναι αρκετές για να δώσουν σημαντική ώθηση στην ερωτική ζωή των ανδρών, ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.

Οι ασκήσεις Kegel ενδείκνυνται για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας, ιδιαίτερα μετά από χειρουργική επέμβαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δοκίμασαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άνδρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή.

Έπειτα από 12 εβδομάδες εξάσκησης, ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές. Από τους 40 άνδρες που συμμετείχαν στη δοκιμή, οι 33 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Ουρολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.