ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γυναίκες & αυτοϊκανοποίηση: Οι 5 άγνωστες πτυχές...

Όπως και για τους άνδρες, η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί θέμα ταμπού για τις γυναίκες...

Γυναίκες & αυτοϊκανοποίηση: Οι 5 άγνωστες πτυχές...

Πολυάριθμες μελέτες, ωστόσο, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αυνανισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον διαφορετικά, ιδιαιτέρως λόγω των οφελών για την υγεία μας.

Δείτε τις άγνωστες πτυχές του γυναικείου αυνανισμού όπως έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες:

Βοηθά να ανακαλύψετε το σώμα σας

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται είναι περισσότερο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή. Μέσα από την αυτοϊκανοποίηση οι γυναίκες διερευνούν πιο αποτελεσματικά τη σεξουαλικότητά τους. Ανακαλύπτουν αυτά που τους ευχαριστούν και τεχνικές που ενισχύουν τη διέγερση κατά τη σεξουαλική επαφή.

Φυσική λύση για την αϋπνία

Έχει αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες κατά της αϋπνίας. Όπως έχει προκύψει από σχετική έρευνα, πολλές γυναίκες, ακόμη και ασυνείδητα αυνανίζονται, όταν λόγω έντονου στρες αδυνατούν να κοιμηθούν. Κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, απελευθερώνεται ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη, ενώ μετά τον οργασμό απελευθερώνονται οξυτοκίνη και ενδορφίνες που εκτονώνουν την ένταση του νευρικού συστήματος.

Αντιμετωπίζει το στρες

Κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, οι ορμόνες της κατάθλιψης αντικαθίστανται από την ορμόνη της ευτυχίας. Έτσι περιορίζεται το συναισθηματικό στρες και η κακή διάθεση.

Θωρακίζει έναντι των λοιμώξεων

Η αυτοϊκανοποίηση όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας, αλλά δρα ευεργετικά και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τους πόνους του ουροποιητικού και ενισχύει την αποβολή των βακτηρίων.

Συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη

Σύμφωνα με πολλές έρευνες ο αυνανισμός σχετίζεται με την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε επίσης:

Η ερωτική αυτο-ικανοποίηση θωρακίζει σώμα και πνεύμα
Πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε για τον... αυνανισμό!
Πρώτοι στο sex οι Έλληνες, σύμφωνα με τη γερμανική Bild

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ