ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί είναι καλό ο σύντροφός σας να είναι… ψυχοπαθής!

Η ψυχοπάθεια σχετίζεται άμεσα με χαρακτηριστικά όπως η έλλειψη συμπόνιας, η αφοπλιστική αυτοπεποίθηση και η αλαζονεία.

Γιατί είναι καλό ο σύντροφός σας να είναι… ψυχοπαθής!

Πρόκειται βέβαια για ψυχική διαταραχή, όμως ο συγγραφέας Άντι ΜακΝαμπ και ο ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Κέβιν Ντάτον υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα γνωρίσματα της ψυχοπάθειας μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στη δουλειά, τις σχέσεις και κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Στο βιβλίο τους The Good Psychopath's Guide to Success αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθείς κακοί ή επικίνδυνοι. Μάλιστα, ο Ντάτον εξηγεί πως ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό δεν καθιστά κάποιον ψυχοπαθή.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία σχετικά γνωρίσματα που οι δύο ειδικοί θεωρούν ευεργετικά σε μια ερωτική σχέση;

Θάρρος

Οι «ψυχοπαθείς» δε φοβούνται να προσεγγίσουν τους ανθρώπους ούτε πληγώνονται από την απόρριψη. Αυτό τους απελευθερώνει και τους κάνει τελικά να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το αίσθημα του φόβου σε κάθε περίσταση.

Αποφασιστικότητα

Πολλά από τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μια σχέση έχουν να κάνουν με την άρνηση του ενός από τους δύο συντρόφους να φύγει οριστικά. Οι «ψυχοπαθείς» δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χωρίσουν εάν δε νιώθουν ικανοποιημένοι από τη σχέση.

Αυτοπεποίθηση

Οι «ψυχοπαθείς» νιώθουν καλά για τον εαυτό τους κι έτσι δεν παρασύρονται εύκολα. Εάν οι γύρω τους υποκύπτουν σε καταχρήσεις (π.χ. αλκοόλ) αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξουν το δικό τους τρόπο ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Είστε αρκετά... ψυχοπαθής; Κάντε το τεστ!
Αυτοί είναι οι 5 αγαπημένοι μας ψυχοπαθείς!
Επτά σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχοπαθής!