ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το... περιεχόμενο των σεξουαλικών ονείρων αντρών και γυναικών

Σύμφωνα με έρευνα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά, το 8% των ονείρων που βλέπουμε κάθε βράδυ στον ύπνο μας έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το... περιεχόμενο των σεξουαλικών ονείρων αντρών και γυναικών

Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι το ίδιο τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με πρόσωπα που απλά τα φαντάζονται και δεν έχουν γνωρίσει ποτέ, ενώ οι γυναίκες ονειρεύονται σχετικά με τον σύντροφό τους ή κάποιον από τους προηγούμενους σεξουαλικούς τους συντρόφους, καθώς και με "διασημότητες".

Για την έρευνα αυτή, οι επιστήμονες ζήτησαν από 109 γυναίκες και 64 άνδρες ηλικίας 20 έως 89 ετών, να κρατήσουν ένα ημερολόγιο των ονείρων τους για το χρονικό διάστημα ενός μηνός. Ο συνολικός αριθμός των ονείρων ξεπερνούσαν τις 3.500!

Και ποιο είναι τελικά το περιεχόμενο των σεξουαλικών μας ονείρων;

-Το πιο σύνηθες σεξουαλικό όνειρο είναι η σεξουαλική επαφή, ακολουθούμενη από το φλερτ, τα φιλιά, τις φαντασιώσεις και τον αυνανισμό.

-Στο 4% των ονείρων, το σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών κατέληξε σε οργασμό.

-Στο 18% των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών, το "σενάριο" αφορά "ανεπιθύμητο" σεξ ή βιασμό, σε σύγκριση με μόλις το 5% των ανδρών.

-Το 9% των σεξουαλικών ονείρων των γυναικών και το 5% των ανδρών αφορά σεξουαλική επαφή - φαντασίωση με κάποιο διάσημο πρόσωπο.

-Οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να ονειρεύονται σεξ με περισσότερα από ένα άτομα.

-Στο 4% των ονείρων των γυναικών, ο ένας από τους ερωτικούς συντρόφους της φαντασίωσης είχε οργασμό. Κανένας από τους άνδρες δεν ανέφερε αυτό το όνειρο.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καιρό αντέχει μια γυναίκα χωρίς σεξ; Θα εκπλαγείτε...

Τα στατιστικά των σεξουαλικών φαντασιώσεων

Πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται άνδρες και γυναίκες (πίνακας)

Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε ένα one night stand

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ