ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα στον αυνανισμό κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις

Ποικίλες έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη που έχει για τον άνθρωπο η πράξη του αυνανισμού, αλλά μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας έρχεται να προσθέσει μια ανησυχητική διάσταση για την υγεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τον αυνανισμό.

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα στον αυνανισμό κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις

Αν, λοιπόν, ανήκετε σε εκείνους τους άνδρες που πολλές φορές κατά τον αυνανισμό χάνετε την στύση σας χωρίς να το θέλετε, τότε είναι πιθανό αυτό να είναι σημάδι ότι κινδυνεύετε από κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την καρδιά.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 2.500 ανδρών, εκ των οποίων το 45% παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας κατά τον αυνανισμό. Μελετώντας το ιατρικό ιστορικό αυτών των συμμετεχόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, μειωμένη σεξουαλική διάθεση, λιγότερη ποσότητα σπέρματος κατά την εκσπερμάτιση και μειωμένη εμφάνιση στύσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επίσης τα επίπεδα προλακτίνης στον οργανισμό, ήταν χαμηλότερα σε εκείνους τους συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στύσης στον αυνανισμό.

Οι περισσότεροι άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης κατά τον αυνανισμό, πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που τους το προκαλεί και δεν συμβουλεύονται γιατρό. Αλλά "η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά πρώιμο σημάδι καρδιακών παθήσεων", υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας δρ Giulia Rastrelli.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε επίσης:

Όχι μόνο δεν... τυφλώνει, αλλά προστατεύει και από σοβαρές ασθένειες!

Δείτε από ποιες ασθένειες προστατεύει ο αυνανισμός άνδρες και γυναίκες

Στοματικό sex: Τα 3 οφέλη που δεν γνωρίζετε!

Γυναίκες & αυτοϊκανοποίηση: Οι 5 άγνωστες πτυχές...

Πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε για τον... αυνανισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ