ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς το σπέρμα "αποκαλύπτει" αν ο άντρας υποψιάζεται απιστία της γυναίκας

Αν νομίζετε ότι το έτερόν σας ήμισυ σας απατάει με κάποιον άλλον, τότε ακόμα και το σπέρμα σας μπορεί να "προδώσει" τις υποψίες σας.

Πώς το σπέρμα "αποκαλύπτει" αν ο άντρας υποψιάζεται απιστία της γυναίκας

Αυτό υποστηρίζει μετά από σχετική έρευνα η κλινική σεξολόγος δρ Lindsey Doe, η οποία μελέτησε την σύσταση του σπέρματος και διαπίστωσε ότι περίπου το 40% των σπερματοζωαρίων σε μια εκσπερμάτιση του άνδρα, δεν έχουν καν σκοπό να γονιμοποιήσουν το ωάριο της γυναίκας, αλλά λειτουργούν ως "φύλακες" ενάντια στην εισβολή "ξένων" σπερματοζωαρίων από άλλον άντρα που θα επιδιώξει να γονιμοποιήσει την γυναίκα.

Αυτά τα σπερματοζωάρια ονομάζονται και "μαχητές" ή "καμικάζι". Σύμφωνα με την δρ Doe, αυτά τα σπερματοζωάρια χρησιμοποιούν τις ουρές τους, όχι για να κολυμπήσουν γρήγορα προς το ωάριο, αλλά για να σχηματίσουν ένα "πλέγμα" που εμποδίζει την κίνηση άλλων σπερματοζωαρίων, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία από μικροσκόπιο.

article-2518022-19D57FC300000578-484 634x438

Η δρ Doe υποστηρίζει ότι το ποσοστό τέτοιων σπερματοζωαρίων-μαχητών σε έναν άνδρα ο οποίος υποψιάζεται ότι η γυναίκα του τον απατάει με άλλον άνδρα, αυξάνεται. Με αυτό τον τρόπο το σώμα προσπαθεί σε κάθε σεξουαλική επαφή να εμποδίσει τα σπερματοζωάρια του "διεκδικητή" άντρα να γονιμοποιήσουν την γυναίκα του!

Ταυτόχρονα, όμως, μειώνεται και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων που είναι ικανά για γονιμοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Το "ελληνικό" μενού του... sex

Τι να κάνετε για να "διαρκείτε" περισσότερο στο... sex

Ποιες γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικές οι άνδρες

Σεξ στην παραλία ή τη θάλασσα: Οι 6 λόγοι που οι γιατροί λένε «όχι»