ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα σημάδια της λοίμωξης στην ευαίσθητη περιοχή του άνδρα

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εκδηλώνονται στον άνδρα με διακριτά συμπτώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Άλλες φορές η λοίμωξη είναι ήπια και άλλες πιο έντονη, σε κάθε περίπτωση όμως επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη στο γιατρό ώστε να προχωρήσει σε ακριβή διάγνωση και να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Τα σημάδια της λοίμωξης στην ευαίσθητη περιοχή του άνδρα

Δείτε ποια λοίμωξη υποδεικνύει κάθε σύμπτωμα.

1. Έκκριση υγρών

Το παχύρευστο υγρό λευκού, κίτρινου ή πρασινωπού χρώματος που εκκρίνεται από το ανδρικό μόριο υποδεικνύει βακτηριακή λοίμωξη και συγκεκριμένα γονόρροια. Συχνά, το σύμπτωμα αυτό συνοδεύεται από πόνο στην ουρήθρα ή πόνο κατά την ενούρηση.

2. Μεμονωμένο κυκλικό εξάνθημα

Στην περίπτωση πρωτοπαθούς σύφιλης, εμφανίζεται στο πέος ένα σκληρό έλκος (το λεγόμενο συφιλιδικό έλκος) μικρού μεγέθους που δεν προκαλεί πόνο. Συνοδεύεται συνήθως από οίδημα στους λεμφαδένες της βουβωνικής χώρας.

3. Κόκκινα εξανθήματα που προκαλούν έντονο πόνο

Εάν έχουν εμφανιστεί στο ανδρικό μόριο αρκετά κόκκινα εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα ή πόνο, πρόκειται πιθανώς για έρπη των γεννητικών οργάνων. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο πόνος και η φαγούρα προηγούνται της εμφάνισης των εξανθημάτων κατά μία ή δύο ημέρες. Τα εξανθήματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν στη βουβωνική χώρα, τους μηρούς ή τους γλουτούς.

Διαβάστε επίσης:

Χλαμύδια: Συμπτώματα σε άνδρες και γυναίκες
Έρπης γεννητικών οργάνων: Τα ένοχα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε
Τα 3 πιο «ύπουλα» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα