ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μερικές φορές η σεξουαλική διέγερση είναι ανεπιθύμητη και μάλιστα αναδεικνύεται σε πρόβλημα για τον άνδρα.

Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση

Η πολύωρη στύση, για τέσσερις ή και περισσότερες ώρες, ονομάζεται πριαπισμός και είναι στην πραγματικότητα ακούσια. Δεν οφείλεται σε κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα και προκαλεί στον άνδρα έντονο πόνο.

Η πάθηση είναι σχετικά σπάνια και χρίζει άμεσης ιατρικής παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στους ιστούς που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στο μέλλον. Εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά 5 έως 10 ετών ή σε ενήλικες 20 έως 50 ετών.

Η στύση επιτυγχάνεται κανονικά ως αντίδραση σε κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα, είτε πρόκειται για σωματική επαφή είτε σε ερωτικές σκέψεις και φαντασιώσεις. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και ενισχύεται η ροή του αίματος προς τους σπογγώδεις ιστούς του ανδρικού μορίου. Το αίμα που διοχετεύεται στο πέος συμβάλλει στην επίτευξη της στύσης. Όταν η διέγερση σταματά, το αίμα απομακρύνεται από τα γεννητικά όργανα και η στύση υποχωρεί.

Ο πριαπισμός εκδηλώνεται όταν μέρος αυτού του συστήματος – το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία ή τα νεύρα – διαταράσσει τη φυσιολογική ροή του αίματος. Αποτέλεσμα είναι να προκύπτει αθέλητη και επίμονη στύση.

Συνήθη αίτια του πριαπισμού είναι οι διαταραχές του αίματος (δρεπανοκυτταρική αναιμία ή λευχαιμία), ορισμένα φάρμακα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία (κάψουλες ή ενέσιμα), ο τραυματισμός των γεννητικών οργάνων και η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Η πάθηση μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για τον άνδρα. Το αίμα που παγιδεύεται στο ανδρικό μόριο στερείται πολύτιμο οξυγόνο. Όταν η στύση διαρκεί για πολλές ώρες, το αίμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους γύρω ιστούς. Έτσι, μπορεί μακροπρόθεσμα να εκδηλωθεί στυτική δυσλειτουργία ή παραμόρφωση του πέους.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο παράδοξο προειδοποιητικό σημάδι της στυτικής δυσλειτουργίας
Το φρούτο που ενισχύει και διατηρεί τη στύση των ανδρών
Σε ποια ηλικία έχουν οι γυναίκες καλύτερες επιδόσεις στο σεξ