ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το παθιασμένο σεξ μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα: Μύθος ή αλήθεια

Το παθιασμένο σεξ μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα: Μύθος ή αλήθεια

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σεξ... ανάβει τα αίματα, είναι όμως αρκετά επικίνδυνο για να μας οδηγήσει στα επείγοντα; Πόσο πιθανό είναι να πάθει κάποιος έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ και μάλιστα να είναι το σεξ η αιτία του επεισοδίου;

Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, εκτός αν υπάρχει υποκείμενο πρόβλημα με την καρδιά που δεν έχει διαγνωσθεί ή αν το άτομο πάσχει από διαβήτη.

Μάλιστα, ερευνητές από τη Μασαχουσέτη διαπίστωσαν ότι το σεξ ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία στους άνδρες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι το σεξ δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 50%.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Cardiology.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του σεξ για την καρδιά προκύπτουν τόσο από τη σωματική όσο και από τη συναισθηματική του επίδραση στον οργανισμό μας. Εκτός από τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, το σεξ μειώνει το στρες και συμβάλλει στην ψυχική μας ανάταση.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε αλήθειες για το μέγεθος του πέους που δεν τις ξέρατε
Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί
Τα 5 σημάδια πάνω σας που προδίδουν ότι κάνατε sex!