ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν φαντάζεστε ποια πράξη εκτοξεύει τη σεξουαλική διάθεση!

Ποια είναι εκείνη η απλή πράξη που κάνει την ερωτική σας διάθεση να φτάσει στα ύψη; Αυτό είναι ένα από τα πιο καυτά ερωτήματα στις ερωτικές σχέσεις, αφού η ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση αποτελεί βασικό πυλώνα για την καλή λειτουργία στην σχέση ενός ζευγαριού.

Δεν φαντάζεστε ποια πράξη εκτοξεύει τη σεξουαλική διάθεση!

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Νευροβιολογίας του πανεπιστημίου Lafayette College, Wendy Hill, αυτή η πράξη δεν είναι άλλη από το φιλί.

Η δρ Hill και η ερευνητική της ομάδα, έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από σχετική έρευνα σε 15 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να κρατούν τα χέρια ο ένας του άλλου για διάστημα 15 λεπτών ή να φιληθούν στο στόμα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια οι επιστήμονες πήραν μετρήσεις του επιπέδου οξυτοκίνης -γνωστής και ως η ορμόνη του έρωτα- και κορτιζόλης (που συνδέεται με το στρες) στο αίμα των συμμετεχόντων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα ζευγάρια φιλήθηκαν είχαν μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, ενώ ειδικά οι άντρες είχαν αυξημένα επίπεδα οξυτοκίνης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι οι άντρες επιδιώκουν ασυνείδητα να "μεταφέρουν" μέσω του φιλιού, τεστοστερόνη στην γυναίκα και να της αυξήσουν την ερωτική επιθυμία/διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Δε θα πιστεύετε γιατί κατασκεύασαν τον πρώτο δονητή!

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν την «πηγή» της γυναικείας ερωτικής διέγερσης

Φυσικές λύσεις για καλύτερη στύση

Η ελληνική πόλη που κρατάει τα πρωτεία στο... σεξ