ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιες γυναίκες αγαπούν το… επικίνδυνο σεξ

Μια νέα και άκρως αποκαλυπτική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sex Research παρουσιάζει πώς η προσωπικότητα της γυναίκας μπορεί να την ωθήσει σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Ποιες γυναίκες αγαπούν το… επικίνδυνο σεξ

Για τις ανάγκες της έρευνας, ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 287 ανύπαντρες κοπέλες ηλικίας 18 έως 26 ετών, κάνοντάς τους ερωτήσεις για διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους αλλά και για τη σεξουαλική τους ζωή.

Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν πως η αυτοσυγκράτηση (ή η έλλειψή της) συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές πρακτικές που ακολουθεί η γυναίκα μακροπρόθεσμα. Με άλλα λόγια, η ικανότητα της γυναίκας να κάνει σχέδια για το μέλλον, να ιεραρχεί τις προτεραιότητές της και γενικότερα να έχει επίγνωση των πράξεών της επηρεάζουν το πότε θα κάνει σεξ η γυναίκα για πρώτη φορά, πόσους ερωτικούς συντρόφους θα αλλάξει στη ζωή της, πόσο συχνά χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά τις σεξουαλικές επαφές με το σύντροφό της κ.λπ.

Όσες γυναίκες παρουσιάζουν έλλειψη αυτοσυγκράτησης μακροπρόθεσμα φάνηκε να επιδίδονται με μεγαλύτερη συχνότητα στις παραπάνω επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών.

Αν και η προσωπικότητα σπανίως –έως ποτέ– αλλάζει ριζικά, η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Kristin Moilanen επισημαίνει πως κάθε γυναίκα μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει τις σεξουαλικές της συνήθειες προκειμένου να απολαμβάνει το σεξ με περισσότερη ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;
Τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του... σπέρματος!
Λιπαντικό & Sex: Πόσο διευκολύνει τον γυναικείο οργασμό