ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι ιδανικές στάσεις στο σεξ για τις γυναίκες με πόνους στη μέση!

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου στο Οντάριο του Καναδά μελέτησαν την ακριβή κίνηση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του σεξ, ώστε να διαπιστώσουν σε ποιες στάσεις καταπονείται περισσότερο η μέση του άντρα.

Οι ιδανικές στάσεις στο σεξ για τις γυναίκες με πόνους στη μέση!

Τώρα, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας για το γυναικείο πληθυσμό.

Και σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη στάση δεν είναι το λεγόμενο "spooning", όταν δηλαδή το ζευγάρι βρίσκεται ξαπλωμένο και ο άνδρας αγκαλιάζει τη γυναίκα από πίσω.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι καλύτερες στάσεις για τις γυναίκες είναι το "doggy-style" (όταν η γυναίκα στηρίζεται στα γόνατα και τις παλάμες και η πλάτη βρίσκεται σε ευθεία) και η παραδοσιακή "ιεραποστολική" στάση (όταν η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά), ανάλογα με τον τύπο οσφυαλγίας.

Οι νέες οδηγίες των ειδικών δημοσιεύονται στην επιθεώρηση European Spine Journal.

Προκειμένου να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγμένα συστήματα απεικόνισης με υπέρυθρη ακτινοβολία και ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Δέκα ζευγάρια συμμετείχαν στη μελέτη και οι ερευνητές κατέγραψαν τις κινήσεις της σπονδυλικής στήλης σε πέντε διαφορετικές στάσεις.

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ισχυρούς πόνους λόγω έκτασης της μέσης (κάμψη προς τα πίσω) θα πρέπει να προτιμούν την ιεραποστολική στάση, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν ένα μαξιλάρι για καλύτερη υποστήριξη, ώστε να παραμένει η σπονδυλική στήλη σε ευθεία. Αντιθέτως, για όσες γυναίκες πονούν περισσότερο λόγω κάμψης της μέσης προς τα εμπρός, οι ειδικοί συνιστούν τη στάση με υποστήριξη στα χέρια και τα γόνατα ("doggy-style").

Με βάση τα αποτελέσματα των δύο μελετών, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν εικονογραφημένο άτλαντα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ζευγάρια ώστε να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να ανησυχούν για τους πόνους στη μέση!

Διαβάστε επίσης:

Η ιδανική στάση στο σεξ αν πονάει η μέση σας!
Η στάση που "σκοτώνει" τη σεξουαλική μας ζωή