ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι συχνότερες ασθένειες που πλήττουν το ανδρικό μόριο

Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι η μόνη πάθηση που επηρεάζει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι συχνότερες ασθένειες που πλήττουν το ανδρικό μόριο

Δείτε ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του ανδρικού μορίου και ποιες είναι οι συχνότερες ασθένειες και παθήσεις που απασχολούν τους άνδρες.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνδρας μπορεί να αποτελούν ένδειξη κάποιου άλλου προβλήματος υγείας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του πέους είναι οι εξής:

- Σεξ χωρίς προφύλαξη: Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

- Καρδιοπάθεια και διαβήτης: Η κακή κυκλοφορία του αίματος, είτε οφείλεται στο διαβήτη είτε σε σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση), μπορεί να οδηγήσει στη στυτική δυσλειτουργία.

- Ορμονικές διαταραχές: Ανισορροπίες στα επίπεδα ορισμένων ορμονών, όπως η έλλειψη τεστοστερόνης ή τα αυξημένα επίπεδα προλακτίνης, συνδέονται άμεσα με τα προβλήματα στύσης.

- Ψυχικά νοσήματα: Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της ερωτικής διάθεσης του άντρα. Από την άλλη, τα προβλήματα στύσης μπορεί να οδηγήσουν στην ψυχολογική καταπόνηση, το στρες και την κατάθλιψη. Οι δύο παράγοντες είναι λοιπόν αλληλένδετοι. Επίσης, ένα τραύμα του παρελθόντος –όπως η κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία– μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία.

- Νευρολογικές παθήσεις: Το εγκεφαλικό, ένας τραυματισμός στο νωτιαίο μυελό ή την πλάτη, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η άνοια μπορεί να επηρεάσουν τη μεταφορά νευρικών σημάτων από τον εγκέφαλο στο πέος, οδηγώντας έτσι στη στυτική δυσλειτουργία.

- Ηλικία: Όπως είναι φυσικό, η σεξουαλική δυσλειτουργία του άντρα επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου. Όσο ο άντρας μεγαλώνει, η παραγωγή τεστοστερόνης μειώνεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της λίμπιντο του άντρα, στην ανάγκη για περισσότερα ερεθίσματα ώστε να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η στύση, τη λιγότερο ισχυρή εκσπερμάτιση και την ανάγκη για μεγαλύτερη ανάπαυση μέχρι να επιτευχθεί ο επόμενος οργασμός.

- Τραυματισμός: Εάν ασκηθεί στο πέος μεγάλη πίεση ενώ βρίσκεται σε στύση, μπορεί να προκύψει κάταγμα.

Οι συχνότερες ασθένειες που πλήττουν το ανδρικό μόριο είναι οι εξής:

- Προβλήματα στύσης ή εκσπερμάτισης (στυτική δυσλειτουργία, πριαπισμός, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, ανάδρομη εκσπερμάτιση)

- Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

- Φίμωση και παραφίμωση

- Βαλανίτιδα

- Νόσος Περονιέ

- Καρκίνος του πέους

Διαβάστε επίσης:

Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)
Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα... πέος
Το φυσιολογικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία και η μικροφαλλία (πίνακας)