ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η «ορμόνη του έρωτα» μειώνει τον φόβο και μας κάνει μεγαλύτερους ψεύτες!

Η οξυτοκίνη είναι επίσης γνωστή και ως η "ορμόνη του έρωτα", επειδή έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και το "δέσιμο" του ενός ατόμου με το άλλο.

Η «ορμόνη του έρωτα» μειώνει τον φόβο και μας κάνει μεγαλύτερους ψεύτες!

Απελευθερώνεται στον υποθάλαμο κατά τη διάρκεια της σωματικής/σεξουαλικής επαφής, αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, για να διευκολυνθεί η ψυχοσωματική "σύνδεση" μητέρας-παιδιού.

Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζατε για την οξυτοκίνη είναι πως έχει και μερικές άλλες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες μοιάζουν σχεδόν απίστευτες.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Μειώνει τον φόβο

Ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Βόννη διαπίστωσαν ότι η οξυτοκίνη μειώνει τη λειτουργία του κέντρου φόβου του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, ώστε η οξυτοκίνη να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία αγχωδών διαταραχών στο άμεσο μέλλον.

Κάνει πιο έντονες τις αναμνήσεις των ενηλίκων από την μητέρα τους

Σε έρευνα που έγινε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Mount Sinai στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι η οξυτοκίνη ενισχύει τις αναμνήσεις αλλά και το συναίσθημα που αυτές διεγείρουν στο άτομο, από τις μνήμες και τις εικόνες που αυτό έχει από τη μητέρα του στα παιδικά του χρόνια. Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τόσο τα αρνητικά συναισθήματα όσο και τα θετικά συναισθήματα από αναμνήσεις των συμμετεχόντων από την μητέρα τους ενισχύονταν αφότου τους είχε δοθεί οξυτοκίνη μέσω ρινικού σπρέι.

Μας κάνει μεγαλύτερους ψεύτες

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει έξτρα δόση οξυτοκίνης μέσω ρινικού σπρέι, είχαν την τάση να μεγεθύνουν τα ψέμματα που έλεγαν σε ένα συγκεκριμένο τεστ, προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερη "επιβράβευση".

Η οξυτοκίνη κάνει τα σκυλιά να είναι πιο φιλικά ως προς τους ιδιοκτήτες τους!

Η οξυτοκίνη δεν ενισχύει το "δέσιμο" μόνο στον άνθρωπο, αλλά και στα ζώα. Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Ατλάντα έδειξε ότι εκείνα τα σκυλιά στα οποία δόθηκε οξυτοκίνη είχαν καλύτερη συμπεριφορά και πιο φιλική προδιάθεση απέναντι στους ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να είστε πιο χαρούμενοι

Δεν φαντάζεστε ποια πράξη εκτοξεύει τη σεξουαλική διάθεση!

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν την «πηγή» της γυναικείας ερωτικής διέγερσης

Τα 5 σημάδια πάνω σας που προδίδουν ότι κάνατε sex!