ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Συρρικνώνεται το ανδρικό μόριο τις τελευταίες δεκαετίες: Μύθος ή αλήθεια;

Η θεωρία ότι το ανδρικό μόριο ολοένα και συρρικνώνεται από γενιά σε γενιά είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στο διαδίκτυο.

Συρρικνώνεται το ανδρικό μόριο τις τελευταίες δεκαετίες: Μύθος ή αλήθεια;

Υπάρχει άραγε κάποια δόση αλήθειας πίσω από το μύθο; Ο ειδικός απαντά.

Σύμφωνα με τον Αυστραλο-Βρετανό γιατρό και σχολιαστή θεμάτων υγείας Δρ Phil Hammond, το ανδρικό πέος είναι... διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Έτσι ήταν ανέκαθεν τα πράγματα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι.

Δηλώνει πως αφιέρωσε όσο χρόνο κατάφερε να αντέξει, ώστε να μελετήσει τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα και να καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα που να αποδεικνύουν ή να καταρρίπτουν τη θεωρία του συρρικνούμενου πέους.

Οι άνδρες ανέκαθεν είχαν την τάση να μετρούν τα προσόντα τους, όμως ελάχιστοι βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν την "ετυμηγορία" δημοσίως.

Οι επιστήμονες, από την άλλη, δεν έχουν συμφωνήσει σχετικά με το ποια είναι η πιο ακριβής και αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης του ανδρικού μορίου. Μελέτες παρατήρησης που έχουν γίνει σε επαγγελματίες άνδρες πορνοστάρ καταδεικνύουν ότι το μέγιστο όριο για το μέγεθος του ανδρικού μορίου έχει στην πραγματικότητα αυξηθεί με την πάροδο των ετών.

Η Επιστήμη απαιτεί βέβαια αντικειμενικά και όχι εμπειρικά μέτρα και σταθμά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, το μέσο μέγεθος του πέους (σε στύση) φτάνει τα 13 εκατοστά.

Ο άνθρωπος διαθέτει ένα πολύ περίπλοκο σύστημα διέγερσης, το οποίο περιλαμβάνει νεύρα, χημικούς διαβιβαστές, αντλίες, αίμα και ιστούς, σκέψεις και συναισθήματα που αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν επαρκή ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το μέσο μέγεθος του ανδρικού μορίου πριν από 60 χρόνια. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι άνδρες ζουν πλέον περισσότερο και έχουν μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος απ' ότι τη δεκαετία του '50.

Όσο περνούν τα χρόνια, το ανδρικό μόριο χάνει την ικανότητά του να φτάνει σε στύση εύκολα και γρήγορα κι έτσι μπορεί να μοιάζει μικρότερο, χωρίς να είναι πράγματι μικρότερο. Ο ανελέητος νόμος της βαρύτητας επηρεάζει τα ανδρικά γεννητικά όργανα ακριβώς όπως επηρεάζει το δέρμα, του γυναικείο στήθος, τους γλουτούς κ.α. Παράλληλα, τα περιττά κιλά αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τα προβλήματα στύσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)
Οι συχνότερες ασθένειες που πλήττουν το ανδρικό μόριο
Πέντε πράγματα που δε γνωρίζετε για τη... στύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ