ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τον γυναικείο κόλπο...

Πρόσφατα, το Journal of Sexual Medicine δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία η «γυναικεία εκσπερμάτωση» δεν είναι επί της ουσίας τίποτα άλλο πέρα από αθέλητη ροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τον γυναικείο κόλπο...

Δείτε τώρα ποιοι άλλοι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τον γυναικείο κόλπο, λόγω έλλειψης πληροφοριών αναφορικά με τη γυναικεία ανατομία...

Μύθος Νο1: Το πολύ sex προκαλεί χαλάρωση του κόλπου που δεν αποκαθίσταται

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μύθο που σίγουρα θα έχετε ακούσει σχετικά με τον γυναικείο κόλπο. Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως εξηγεί και ο σεξολόγος Michael Castleman, στο Psychology Today. Συγκεκριμένα, ο κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος να διαστέλλεται και να συστέλλεται τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και μετά από αυτό. Η διαδικασία, δηλαδή, της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του σεξ και της σύσφιξης αργότερα, συμβαίνει ανεξάρτητα με τη συχνότητα που μία γυναίκα κάνει σεξ. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν μόνο οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές, καθώς παρόλο που ο γυναικείος κόλπος αποκαθίσταται στους έξι περίπου μήνες μετά τη γέννα, αυτό δε συμβαίνει πάντα και ειδικότερα στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μύθος Νο2: Ο κόλπος μυρίζει άσχημα

Ο κάθε κόλπος έχει τη δική του γεύση και οσμή, η οποία δεν μπορεί να παραλληλιστεί με καμία άλλη. Αυτά εξαρτώνται από διαφόρους παράγοντες, όπως η διατροφή, τα επίπεδα του pH, οι ορμόνες ή οι φάσεις του κύκλου. Εκτός, λοιπόν, και αν υπάρχει κάποια μόλυνση, η δυσοσμία στο συγκεκριμένο σημείο αποκλείεται.

Νο3: Τα χείλη του αιδοίου πρέπει να είναι ίδια και να έχουν στάνταρ μέγεθος

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς κάθε κόλπος είναι απόλυτα μοναδικός στην αναλογία των εξωτερικών του χαρακτηριστικών. Έρευνα του 2008 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», έδειξε ότι το 37% των γυναικών που συμμετείχαν είχαν κάνει πλαστικές στα χείλη του κόλπου τους για αισθητικούς λόγους, παρόλο που οι επεμβάσεις αυτές ενέχουν κινδύνους μολύνσεων, αιμορραγίας ή μόνιμης ζημιάς στα νεύρα της περιοχής, όπως για παράδειγμα η ανικανότητα επίτευξης οργασμού.

Μύθος Νο4: Το σημείο G είναι το κλειδί για πολλούς και έντονους οργασμούς

Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξει σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G, οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι πολύ λίγες γυναίκες είχαν ποτέ οργασμό του σημείου G, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας τους.
Μάλιστα, πρόσφατα μία ιταλική έρευνα χαρακτήρισε το σημείο G ως «απάτη», αναφέροντας ότι η ύπαρξή του δεν επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στην ανθρώπινη ανατομία.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο ανήσυχων γεννητικών οργάνων: Τι είναι & πώς εκδηλώνεται

Λίπανση στο sex: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται...

Το ένα και μοναδικό μυστικό του γυναικείου οργασμού