ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η επιστήμη του ανδρικού πολλαπλού οργασμού…

Η επιστήμη του ανδρικού πολλαπλού οργασμού…

Οι απανωτοί οργασμοί θεωρούνται αποκλειστικό «προνόμιο» του γυναικείου φύλου και μάλιστα αποτελούν σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαίσιο της γυναικείας σεξουαλικής εμπειρίας.

Αν και στις γυναίκες είναι συνηθέστεροι, οι πολλαπλοί οργασμοί είναι εφικτοί και για τους άνδρες. Δείτε ποια είναι η γνώμη των ειδικών επί του πικάντικου αυτού θέματος.

Αρκετοί άνδρες έχουν βιώσει πολλαπλούς οργασμούς και μάλιστα ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο άνδρας μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να επαναλαμβάνει ελεγχόμενα αυτήν την εμπειρία.

Οι πρώτες έρευνες σχετικά με την εμπειρία του πολλαπλού οργασμού στο ανδρικό φύλο πραγματοποιήθηκαν κατά τη δεκαετία του '60 και είχαν υποδείξει ότι το φαινόμενο περιορίζεται μόνο στους νεαρούς άνδρες και πως οι πιθανότητες να πετύχει πολλαπλούς οργασμούς ένας άνδρας μετά τα 35 είναι ελάχιστες.

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο, οι Masters και Johnson εξερεύνησαν, στο βιβλίο τους Human Sexual Response, αυτή τη θεωρία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες απολαμβάνουν μόνο μία φορά τον οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή επειδή μετά τον οργασμό επέρχεται η λεγόμενη περίοδος ανερεθιστότητας ή περίοδος υστερήσεως (refractory period), κατά την οποία είναι βιολογικά αδύνατο να επιτευχθεί ένας ακόμη οργασμός. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η περίοδος ανερεθιστότητας επηρεάζεται άμεσα από την ηλικία του άνδρα και συγκεκριμένα ότι παρατείνεται χρονικά όσο ο άνδρας μεγαλώνει.

Η χρησιμότητα της περιόδου ανερεθιστότητας εντοπίζεται στη διαδικασία παραγωγής σπερματοζωαρίων. Αφού ο ανδρικός οργασμός τυπικά ταυτίζεται χρονικά με την εκσπερμάτιση, χρειάζεται χρόνος έως ότου ο άνδρας μπορέσει να αναπληρώσει τα διαθέσιμα αποθέματα σπέρματος.

ea2716955249347d2585c1a3d69665f8 L Δείτε κι αυτό:
CAT: Η «τεχνική της ευθυγράμμισης» που εγγυάται τον οργασμό! (εικόνα)

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine και η οποία βασίστηκε στη σεξουαλική λειτουργία των ποντικιών αντικρούει εν μέρει την παραπάνω θεωρία, καθώς υπέδειξε ότι η περίοδος ανερεθιστότητας έχει δύο μορφές, την απόλυτη και τη σχετική. Όταν είναι απόλυτη είναι αδύνατο να επιτευχθεί άμεσα ένας ακόμη οργασμός, όταν όμως είναι σχετική μπορεί να επιτευχθεί ένας ακόμη οργασμός σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, εάν βέβαια υπάρχει επαρκές εξωτερικό σεξουαλικό ερέθισμα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αντίστοιχα φαινόμενα απόλυτης και σχετικής ανερεθιστότητας παρατηρούνται και στον άνθρωπο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Education and Therapy και αφορούσε στην περίπτωση ενός 35χρονου παρέχει κλινική επιβεβαίωση ότι οι πολλαπλοί οργασμοί είναι εφικτοί για τους άνδρες. Ο 35χρονος ήταν σε θέση να φτάσει σε οργασμό (με παράλληλη εκσπερμάτιση) 6 φορές σε διάστημα 36 λεπτών μέσω αυτοϊκανοποίησης.

d8ccaf026acee52221c40ce92fa5bd6b L Δείτε κι αυτό:
Αδυναμία οργασμού: Συμβουλές από τον Θάνο Ασκητή

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν απανωτούς οργασμούς επειδή δεν έχουν κάνει ορθή διάκριση ανάμεσα στις έννοιες οργασμός και εκσπερμάτιση.

Οργασμός ονομάζεται το στάδιο της σεξουαλικής εμπειρίας 2 έως 7 δευτερόλεπτα πριν την εκσπερμάτιση. Κατά το στάδιο αυτό, κάθε σημείο του σώματος γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητο στα εξωτερικά ερεθίσματα, η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη και τα γεννητικά όργανα του άντρα γίνονται επίκεντρο της αίσθησης.

Η εκσπερμάτιση είναι το τελικό στάδιο της διέγερσης, η επισφράγιση του οργασμού, και συνοδεύεται φυσικά από την απελευθέρωση σπέρματος αλλά και την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών που δίνουν εντολή στο αντρικό σώμα να περάσει στο στάδιο της ανερεθιστότητας.

Μπορεί να αποφευχθεί προσωρινά η εκσπερμάτιση και να επιτευχθούν οι απανωτοί οργασμοί, όμως χρειάζεται αρκετή... εκπαίδευση.

Όταν ο άντρας αισθάνεται ότι πλησιάζει η «κρίσιμη στιγμή», πρέπει να σφίγγει τους μύες του πυελικού εδάφους, όπως όταν θέλει να ουρήσει και προσπαθεί να κρατηθεί. Με τον τρόπο αυτό, θα απολαύσει έναν οργασμό χωρίς να περάσει στο στάδιο ανερεθιστότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ένα χρήσιμο sex tip για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί
Προσποίηση οργασμού: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί
Το εκπαιδευτικό βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που πρέπει να δείτε!

BEST OF NETWORK

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Σεισμός Ελασσόνα: Για «σεισμικό ζεύγος» μιλά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο

Αυτός είναι ο τζογαδόρος «φαντομάς» που συστηνόταν ως «διευθυντής τράπεζας»

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι μάρτυρες και τα ευρήματα - Εξελίξεις στην μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού

Βέροια: Γρονθοκόπησε ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Κορονοϊός: «Βόμβα» Παυλάκη για την Αττική - «Είναι ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης»

Γιώργος Λιβάνης: Ο νυν σύντροφος της Μαριαλένας έδωσε «respect» στον πρώην (video)

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κουφοντίνας: Οι επόμενες κινήσεις - Οι διάλογοι του δικαστηρίου

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρει κανείς ακόμα αν βρισκόμαστε στο πικ του 3ου κύματος

Αδιανόητο: 17χρονος σκότωσε τους γονείς και την αδελφή του επειδή δεν ήθελε να πάει σχολείο