ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα έρευνα: Μέχρι ποια ηλικία κάνουν sex οι γυναίκες

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Annals of Family Medicine» φέρνει στο φως νέα στοιχεία σχετικά με την ηλικίες κατά τις οποίες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές οι γυναίκες.

Νέα έρευνα: Μέχρι ποια ηλικία κάνουν sex οι γυναίκες

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, με επικεφαλής την Δρ Χόλλυ Τόμας, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 2.100 Αμερικανίδες, από 28 έως και 84 ετών.

Στην πλειοψηφία τους, οι γυναίκες που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική τους ζωή ήταν άνω των 50 ετών.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, σχεδόν έξι τις δέκα γυναίκες άνω των 60 ετών που έχουν σταθερή σχέση παραμένουν σεξουαλικά ενεργές.

Παράλληλα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, οι γυναίκες των 60 και 70 ετών έχουν επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης όμοια με αυτά των γυναικών 30 και 40 ετών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ερωτήθηκαν για την ερωτική τους ζωή και διαπιστώθηκε ότι το 62% ήταν σεξουαλικά ενεργές τους προηγούμενους έξι μήνες.

Εξ αυτών που ήταν 60 ετών και άνω και είχαν μόνιμη σχέση, το 59% ήταν σεξουαλικά ενεργές. Όσες είχαν σύντροφο είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριες από εκείνες που ήταν μόνες, αν και το 13% των ενεργών ερωτικά γυναικών δεν είχε σταθερό ερωτικό σύντροφο.

«Οι γυναίκες που έχουν σύντροφο είναι σεξουαλικά ενεργές στο πλαίσιο της σχέσης και όχι κατ' ανάγκη για το ίδιο το σεξ. Κι ενώ εικάζουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε το σεξ μειώνεται, η μελέτη αποδεικνύει ότι οι γυναίκες διατηρούν την ερωτική τους ικανοποίηση καθώς μεγαλώνουν», εξηγεί η Δρ Τόμας.

Διαβάστε επίσης:

Journal of Sexual Medicine: 105 γυναίκες περιγράφουν το «τέλειο» πέος

Αυτό είναι το τέλειο στήθος (pics)

Ποια ημέρα του μήνα είναι εγγυημένος ο γυναικείος οργασμός