ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πεσμένη ερωτική διάθεση: Τι μπορεί να φταίει

Οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική διάθεση είναι πολλοί και συχνά απρόβλεπτοι.

Πεσμένη ερωτική διάθεση: Τι μπορεί να φταίει

Αν νιώθετε ότι η λίμπιντό σας έχει πάρει την ...κατιούσα, αναλογιστείτε μήπως φταίνε γι' αυτό κάποιοι από τους παρακάτω παράγοντες:

Έλλειψη ύπνου
Τόσο η έλλειψη ύπνου, όσο και ο κακής ποιότητας ύπνος, επηρεάζουν τις λειτουργίες του οργανισμού συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία.

Στρες
Το άγχος για τα επαγγελματικά ή τα οικονομικά μπορεί να μειώσει δραματικά τη λίμπιντο. Αν θέλετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, προσπαθήστε να αποβάλετε το στρες, ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγετε στη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό με αλκοόλ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την σεξουαλική επιθυμία. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα μειώνει την ερωτική επιθυμία.

Παχυσαρκία
Πλήθος ερευνών έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία μπορεί να ευθύνεται για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, καθώς το επιπλέον σωματικό βάρος περιορίζει τη σωματική κίνηση, αυξάνει το αίσθημα της κόπωσης και επιδρά αρνητικά στο αίσθημα της αυτοεκτίμησης.

Ορμονικές διαταραχές
Η τεστοστερόνη, η ορμόνη της σεξουαλικής επιθυμίας με την πάροδο των χρόνων μειώνεται στους άνδρες. Αντίστοιχα, η εμμηνόπαυση στις γυναίκες ενοχοποιείται για την ίδια κατάσταση.

Κακή σχέση
Η ποιότητα της σχέσης αντικατοπτρίζεται στη σεξουαλικότητα ζωή του ζευγαριού. Η έλλειψη επικοινωνίας και οι συχνές προστριβές βλάπτουν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Η τεκνοποίηση
Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο μετά τη γέννηση των παιδιών, η γυναίκα να νιώθει αποστροφή για το σεξ. Είναι ένα ορμονικό θέμα που εάν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, όπως η επιλόχειος κατάθλιψη, δεν πρέπει να δημιουργεί άγχος, καθώς υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ άντρες και γυναίκες
Τεστ: Βρείτε ποια είναι η σεξουαλική σας προσωπικότητα