ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί οι σύγχρονες γυναίκες βλέπουν περισσότερα όνειρα ερωτικού περιεχομένου

Οι σύγχρονες γυναίκες βλέπουν περισσότερα όνειρα ερωτικού περιεχομένου σε σχέση με πριν από 50 χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Γιατί οι σύγχρονες γυναίκες βλέπουν περισσότερα όνειρα ερωτικού περιεχομένου

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό οι γυναίκες να θυμούνται τα συγκεκριμένα όνειρα στη σημερινή εποχή, επειδή δεν αισθάνονται ντροπή για να τα παραδεχτούν.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από ένα στα πέντε όνειρα που βλέπουν οι νεότερες γυναίκες έχουν ερωτικό περιεχόμενο, όπως αποκαλύπτει η νέα έρευνα. Οι γυναίκες κάτω των 30 ετών έχουν τριπλάσια σεξουαλικά όνειρα σε σχέση με τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας που συμμετείχαν σε παρόμοια μελέτη που διεξήχθη το 1966.

Η πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Freiburg στη Γερμανία, ρώτησε 2.907 άντρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 92 ετών για τα όνειρά τους. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Psychology & Sexuality.

Ένα ερωτικό όνειρο ορίστηκε ως δραστηριότητα με «σεξουαλικά κίνητρα» που θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει φλερτ και φιλιά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το 83,8% των συμμετεχόντων είχε βιώσει κάποιο ερωτικό όνειρο και ότι συνολικά το 18,2% των ονείρων ήταν ερωτικού περιεχομένου.

Η ηλικιακή ομάδα 16-30 ετών είχε το υψηλότερο ποσοστό ερωτικών ονείρων: 25,3% για τους άνδρες και 22,1% για τις γυναίκες. Το ποσοστό αυτό συγκρίθηκε σε σχέση με τα όνειρα για τη μουσική (6,15%), τον αθλητισμό (5,94%) και την πολιτική (4,11%).

Οι προηγούμενες μελέτες, το 1966 και το 1998, διαπίστωσαν ότι λιγότερο από το 4% των γυναικών ανέφερε σεξουαλικά όνειρα, σε σχέση με το 12% των ανδρών. Η τελευταία έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η διαφορά φύλου στο ποσοστό ερωτικών ονείρων σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 30 ετών στην παρούσα μελέτη είναι χαμηλότερη από εκείνη που διαπιστώθηκε σε μία μελέτη του 1966, η οποία θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την εξέλιξη που προκαλείται στις σύγχρονες κοινωνίες από τα κινήματα φεμινισμού. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι νεότερες γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία ασχολούνται περισσότερο με την σεξουαλικότητα συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές».

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Το... περιεχόμενο των σεξουαλικών ονείρων αντρών και γυναικών